Filistin Haberleri: İSRAİL, DİRENİŞ ÖRGÜTLERİNİN EYLEMLERİNİ ENGELLEYEMİYOR

İşgalci İsrail, emperyalistlerden aldığı destekle yeni yerleşimler politikasıyla işgali genişletmeyi hedeflerken, Filistin direnişi de güçlenerek eylemlerini sürdürüyor.
İsrail basınında İsrail’in direniş örgütlerinin silahlı eylemlerini önlemekte başarısız kaldığı vurgulanıyor.
Örneğin, İbranice yayın yapan Kan TV, önceki günkü haber yorumunda, “İsrail ordusunun Batı Şeria’da gerçekleştirdiği tutuklama operasyonları, baskınlar ve suikastlar, istenen sonucu vermedi. Ordu, silahlı saldırı eylemlerini durduramadı.” yorumunu yaptı.

NABLUS’A SALDIRI.. NABLUS’TA DİRENİŞ
İşgalci İsrail, 15 Haziran’da Nablus’a baskın düzenledi. Nablus’ta İsrail bir çok hedefe yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

ANNEDEN TUTSAK OĞLUNA: “”Ne seni ne de aileni yenemediler, onları yenen sensin!”

İşgalci İsrail’in Nablus baskınındaki hedeflerinden biri, tutsak direnişçi Osama Al-Taweel’in evini yıkmaktı. Ev, dinamitlerle havaya uçuruldu. Annesi ise evin enkazından tutsak oğluna şu mesajı gönderdi: “Ne seni ne de aileni yenemediler, onları yenen sensin!”

BASKINDA BİR ŞEHİT:
İsrail işgal güçlerinin Nablus baskınında ev yapımı Carlo silahıyla çatışmaya giren Halil Yahya Al-Anis şehit oldu. İşgalciler, çok sayıda kişiyi de yaraladılar.

KUŞATMAYA DİRENİŞ:
İsrail işgal güçleri, Nablus şehrini baskınında, Aslanlar Yuvası liderlerinden Usame el Tavil’in ailesinin evini kuşattı. Direniş güçleri, el yapımı patlayıcılar ve mermilerle işgalcilere karşılık verdiler.

EV BASKININDA BİR KİŞİ KATLEDİLDİ
80 yaşındaki Ömer Abdülmecid Esad, işgal güçlerinin Batı Şeria’da evine yaptığı baskında ters kelepçelendi ve yumruklu saldırıya uğradı. Esad, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İşgal güçleri, yerde ölmesini bekledi!

İKİ AY SONRA CENAZE TÖRENİ
İki ay önce İsrail işgal askerlerinin aracından indirerek katlettiği Filistinli Ahmed Taha’nın cenazesi, aylarca siyonistler tarafından alıkonulduktan sonra, üç gün önce teslim edildi.
15 Haziran’da Salfit’te düzenlenen törenle Ahmed Taha’nın cenazesi kaldırıldı.
İsrail işgal güçleri, Filistinli Ahmed Yakub Taha’yı Salfit’teki kontrol noktasında aracından indirerek katletmişlerdi.

İŞGALCİLERİN ARACI TARANDI

Filistinli direnişçiler, 12 Haziran’da Batı Şeria’da Cenin yakınlarında işgal güçlerine ait bir aracı taradılar. 4 işgalci yaralandı.
İsrail işgal ordusu, dün 4 işgal askeri ve bir yerleşimcinin yaralandığı silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren Filistinli direnişçileri yakalayabilmek için Cenin’in Ya’bed kasabasını iki gün boyunca kuşatma altında tuttular.
İşgal güçleri, kuşatmanın ardından eylemcileri bulmak için Ya’bed kasabasına girmek isterken, direniş savaşçılarının ateşiyle karşılaştı.
Filistinli direnişçilerin, Cenin’deki eylemde kullandıkları aracı, iki hafta önce siyonist bir hahamdan kamulaştırdıkları açığa çıktı.

Sosyal ağlarda paylaşın