Kürdü, Türk’ü, Alevi’si Süryani’si.. Şimdi Çingene’si İle Bu Halkın AH’ını aldınız, YIKILACAKSINIZ!

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı görevinde bulunda Nail Noğay, ‘Evde kal’ çağrılarını eleştiren ve yaşadığı yoksulluk nedeniyle sokağa çıkmak zorunda kaldığını anlatan Roman kadının videosunu alıntılayarak ‘Geber’ ifadesini kullandı.

Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım şimdi ben dilenmekten çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum” diyen kadına Twitter’dan “Geber” yanıtını veren Noğay, sosyal medyadaki tepkiler üzerine Tweeti sildi.  Noğay, daha sonra sosyal medya hesabını kapattı. 

Dün 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’ydü. Ve bir haber yayınlamış bu güne vurgu yapmıştık… Bu gün vesilesiyle, ezilen bu halkımızı tanımak için, Çingeneler üzerine bir yazıyı paylaşıyoruz demiştik. Ülkemiz’de maruz kaldıkları baskı ve yok sayılma, hor görülme politikalarından; Naziler’in gaz odalarına çingenelerin tarihine değinmiştik..

https://gercekhaberajansi.org/cingeneler/

Bugün bir haber görüyoruz. ”Nasıl Evde Kalalım Açız” diyen Roman bir kadına devletin bir müdürü ‘GEBER’ diyor.

İşte Devlet işte Faşizm gerçeğinin en yalın halidir burada dile getirilen ‘GEBER’ kelimesi. Ne tekil bir olaydır ne de onların deyimiyle münferit. Aslolandır; kirli, ahlaksız, katil güruhun düşüncelerinin dışavurumudur.

Dün Soylu’nun Helin’in cenazesi arkasından ettiği çirkin sözler, bugün onun soysuzluğundan beslenen bir müdür…

Bu halkın Ah’ını almaya devam ediyorsunuz… Yıkılacaksınız, saraylarınız saltanatlarınız çökecek..

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.