Kırıkkale Hapishanesi’nde Bir Tutuklu Katledildi!

Gerçek Haber Ajansı’nda “Gerçek Bu” köşesinde, 4 gün önce AKP’nin Hapishaneler politikasıyla ilgili bir rakam yayınlandı.

Orada AKP iktidarında, 2004-2018 arasında tutuklu ve hükümllünün katledildiği belirtiliyordu.

AKP’nin hapishanedeki katliam politikası sürüyor.

Son katletme haberi, Kırıkkale F Tipi Hapishanesi‘nden geldi.

Serkan Tumay adlı tutuklu gardiyanlar tarafından dövülerek katledildi.

Serkan Tuirnay’ın gardiyanlar tarafından dövülmesi sonrasında kolu ve kafasında kırıklar oluştu. Tumay, başka hapishaneye naklinin yapılması için Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Ancak Turnay. başvurusuna henüz cevap alamadan 17 Ekim’de hapishanede hayatını kaybetti.

Serkan Turnay, 27 yaşındaydı. Sadece 2 yıllık bir hapis cezası vardı; ama 2 yıllık ceza, bir idama dönüştü. Ve cezası infaz edildi

“Darp olayı nedeniyle öldürüldüğünü düşünüyorum.”

Serkan Turnay,. bir ay önce gardiyanlar tarafından dövülmüştü. Serkan’n ailesi, ölümün bu dayat olayı sonucunda gerçekleştiğini belirterek, sorumluların açığa çıkarılmasını istedi.

Serkan Tumay’ın kardeşi Gökhan Tumay, ağabeyinin hapishanede ölümü üzerine şunları belirtti:

“29 Eylül 2020 tarihinde diğer kardeşim Hakan Tumay, Kırıkkale İnfaz Savcılığına gönderilmek üzere bir dilekçe yazdı ve Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile bu dilekçeyi Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Dün kardeşimin hapishanede vefat ettiğini öğrendik. Öğrendiğime göre; kardeşim 17 Ekim 2020 tarihinde vefat etmiş. Bildiğim kadarıyla otopsi işlemleri için Ankara’ya gönderilerek otopsi de orada yapılmış.

Ben kardeşimin daha önce şikâyetçi olduğumuz darp olayı nedeniyle öldürüldüğünü düşünüyorum. Bu nedenle kardeşimi darp ederek ölümüne neden olan kişilerden ve Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurum yönetiminden şikâyetçiyim. Kamera görüntülerinin de incelenerek soruşturma yapılması için suç duyurusunda bulundum.”

“Yüzü maskeli kişiler, bir odaya kapatıp kolunu, kafasını kırdılar”

Anne Hasibe Tumay ise oğlunun talebine rağmen sevk edilmediğini ve orada öldürüldüğünü vurgulayarak şunları belirtti:

“Benim oğlumu cezaevi idaresi öldürdü. Önce yüzü maskeli kişiler bir odaya kapatıp kolunu, kafasını kırmışlardı, şimdi de onlar öldürdü. Oğlumun ölümünden sorumlu herkesten şikâyetçiyim. Bunun hesabını verecekler”.

Baba Kazım Tumay da oğlunu öldürenlerin “resmi görevliler” olduğunu belirttti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.