HERKES TERÖRİST!

AKP şefi Erdoğan geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada TTB yönetiminin başına geçen Prf. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya sarfettiği sözlerle gündeme geldi yine.

Yaptığı konuşmada “Terör örgütünden birisini getirip TTB’nin başına koyuyorlar” ifadelerini kullandı.

Yıllarını bilime vermiş, insan hakları savunucusu, onurlu bilim insanı olarak tanınan Şebnen Korur Fincancı’nın ilk olarak hedefe koyuluşu değildi bu. Bundan önce de benzer şekilde suçlamalara maruz kalmış hatta barış imzacıları davasından da hapis cezası almış ve beraat ile tahliye olmuştu.

 Geçtiğimiz günlerde TTB’ye karşı faşist Bahçeli’nin başlattığı linç kampanyasını TTB seçimlerinin sonucundan memnun olmayan Erdoğan sürdürüyor.  Bu sefer yeni yönetimi ve özellikle  terör örgütü üyesi olmakla suçluyor AKP şefi Erdoğan.

Kimleri terorist ilan etmedi ki Erdoğan. Gazetecileri, yazarları, öğrencileri, maden işçilerini… listeyi uzatalım; Avukatları, baro başkanlarını, bilim insanlarını, insan hakları savunucularını… bu ünvanların hepsinden bir çok insan terör karalaması ile hedef gösterilerek linçe uğradı, işlerinden edildi, hapishanelere dolduruldu. Devam edelim; parti başkanları, eşbaşkanları, belediye başkanları, öğretmenler, sanatçılar, işçiler, sendikacılar,  DKÖ çalışanları, çocuklar, gençler, anneler, babalar… Milletvekilleri,  parti üyeleri… genç yaşlı ayrımı yapmıyor AKP faşizmi; 7’den 70’e herkesi terör örgütü üyesi ilan edip hapse attırabiliyor.

AKP ve özellikle Erdoğan ve Süleyman Soylu artık kendilerine muhalefet eden herkesi terörist ilan ediyor. Düzenin has partisi CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, geçmişin eli kanlı katili Meral Akşener, kendi yol arkadaşları da terörist veya terör örgütü destekçisi olarak ilan edilenlerden… bu yollarda beraber yürüyüp ıslandığı dünün muhterem hoca efendisi de çıkarları çatıştığı noktada ülkenin en büyük teröristi ilan edildi…

Terörün bir çok tanımı vardır tabii ama en yaygın ve en kabul gören tanımını bu sayfalardan birçok sefer yazmıştık. Tekrar edecek olursak: halkı korkutmak, sindirmek amacıyla yapılan her türlü faaliyete, eyleme, işe  terör diyoruz. Yapanlara da terörist. Şimdi ülkemiz gerçeğine şöyle bir bakalım.

Halkı korkutmak için her türlü yönteme başvuran kim? Kim insanlar ağzına açsa hapse atıyor. Yukarda saydığımız ülkemiz aydınları, emekçileri, devrimci, ilerici, yurtsever, muhalifleri kim tarafından susturulmak isteniyor ve hapislere dolduruluyor. Suruç’tan, Ankara gar katliamından Sur, Lice, Cizre gibi bir çok kürt illerinde yapılan katliamlarına halkın kanını döken veya dökülmesini sağlayan kim?

Sokak ortasında sorgusuz süalsiz insan katleden kim? Dilek Doğan’ın evinde polis kameralarında görüldü katledildiği…

Roboski’de , Gezi ayaklanmasında, Sur’da, Cizre’de… bir çok insan öldürülmesine rağmen bir tek polisin, katilin ceza almamasını sağlayan kim… Ülkemizde terörü uygulayanı, asıl teröristin kim olduğunu gösterecek olan bu soruların cevabıdır. AKP’nin beğenmedikleri değil. AKP’ye karşı olanlar değil. Faşizme karşı olanlar değil.

Faşizmin kendisidir terörist. AKP’dir.

Bugün halktan yana olan, halkın çıkarını düşüren herkes AKP’nin hedefindedir. Çünkü AKP halkın karşısındadır. Halka düşmandır.

Halkın aydınlarını, sanatçılarını, avukatlarını, bilim insanlarını, devrimcilerini terörist ilan etmek ülkenin başına çöreklenmiş kan emici soyunun haddi değildir.

Şebnem Korur Fincancı için kullandığı “Terör örgütünden birisini getirip TTB’nin başına koyuyorlar” ifadesinin doğrusunu biz yazalım.

ABD kapılarında  kulis yaparak, yalvararak, “bu adamı deliğe süpürmeyin” diye diye rüştünü ispat etmiş, Erdoğan’ın iyi bir işbirlikçi olacağına ikna etmişlerdi . ” ABD  Erdoğan ve avaresinin kurduğu AKP’yi alıp ülkenin başına koydu.”  O günden beridir ülkede terör ve terörizm kavramları anlamını buldu, gerçek sahipleri ile buluştu.

AKP faşizmi ülkemizdeki tek teröris örgüttür. Erdoğan da en büyük terörist!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.