Grup Yorum Üyelerine İşkence Süresi 4 Gün Daha Uzatıldı

14 Ekim 2020 tarihinde İstanbul’da faaliyet yürüten Grup Yorum’un çalışmalarını sürdürdüğü İdil Kültür Merkezi’nde gözaltına alınan 4 Grup Yorum elemanının gözaltı süreleri 4 gün uzatıldı. Cinayete kurban giden kadınları, çocuk istismarcıları, halkına düşman katil polisleri değil onların yerine halkını seven, müzik yapan, enstrümanlarını, kendi bedenlerini silaha dönüştürüp düşmanına, halk düşmanlarına siper eden halk sanatçılarını gözaltına alıp işkence ediyorlar.


Aralarında daha 1 hafta önce tahliye edilmiş olan Grup Yorum üyeleri Sultan Gökçek ve Bergün Varan, Eren Erdem, Barış Gürses ve Betül Varan gözaltına alınıp Vatan Emniyet’ine götürüldüklerinin bilgisi Halkın Hukuk Bürosu tarafından verildi. Sultan Gökçek ve Bergün Varan daha 1 hafta önce tahliye edilmişlerdi.

4 gün uzatılan gözaltı süresi dolduktan sonra pazartesi günü 19.10.2020 tarihinde tekrar 4 gün uzatıldığına dair bilgisi paylaşıldı Grup Yorum ve Halkın Hukuk Bürosu tarafından.

Vatan Emniyet Müdürlüğü denince herkesin aklına gelen şey: İŞKENCE!
Şuan katil AKP İktidarına hizmet eden, lakin her zaman var olmuş ve bir emniyet müdürlüğü değil özel yetiştirilmiş katillerin, işkencecilerin bir arada olduğu yerdir. Gözaltına alınan Grup Yorum üyeleri ve Fosem çalışanı 4 gün işkence gördüler, bu işkenceler 4 gün daha uzatıldı. Toplam 8 gün.

Bu karar hangi yasaya göre verildi? Bu kararı kim verdi?

Bu soruların cevabını biliniyor. Olmayan adalet, olmayan yasa ve karar vermeyen hakimlerin yerine karar veren AKP ta kendisi.

Amaçları yıldırmak. Helin Bölek ve İbrahim Gökçek gibi yiğit halk sanatçıları bedenlerini ölüme yatırarak ve canlarını feda ederek yaşattılar Grup Yorum’u. Halkı için, sanatı için ölümü göze alabilmiş Grup Yorum’un uzatılmış işkence süreleriyle de teslim alınamayacağı çok açık…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.