Katili Polis Dışarda, Anne Baba Mezarı Başında

Mersin’de üniversite son sınıfta okuduğu sırada özel harekâtçı polis Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen Feray Şahin, doğum gününde Gaziantep’teki mezarı başında ailesi tarafından anıldı.

Ailenin tek kızı olan Feray, yaşasaydı bugün 27 yaşında olacağını söyleyen baba Bekir Şahin, “açmamış gonca gülümüzü bir tanemizi yavrumuzu katlettiler. Ve o katile bugün sokakta hiçbir şey olmamış gibi geziyor. 23 yaşında üniversite son sınıf öğrencisi gencecik bir kızı katletmenin cezası bu olamaz. İnsan öldürmenin cezası bu olamaz. Bu katiller böyle cezalarla ödüllendirenler öldürülen her kadın cinayetinden sorumludurlar, vebal altındadırlar. Çünkü Feray kadın cinayetlerinin ne ilki nede sonuncusu oldu. Çünkü katiller ödül gibi cezalarla sokakta geziyor ve bu yüzden her gün kadınlar öldürülüyor. Yeter analar ağlamasın Feraylar ölmesin, katillere en ağır cezalar verilsin istiyoruz” dedi.

Polis Fatih Burak Aykul 23 yaşındaki Feray’ı katletmekten dolayı aldığı ceza sadece 5 yıl 3 ay. Evet sadece 5 yıl 3 ay. Ve tam 2 buçuk yıldır serbest. Dosyası tam 2 buçuk yıldır yargıtay’da bekletiliyor.

Adaletsiz yasaları sadece ve sadece halka karşı kullanıyor AKP faşizmi. Polisin işlediği adi bir cinayeti bile cezasız bırakıyor. Halk çocuklarına, devrimcilereyse 40 yıl, 50 yıl hapis cezaları veriyor. 6 ay işkence yapmasına rağmen teslim alamadıkları için Ayten Öztürk’e iki kez müebbet hapis cezası veriyorlar… Üstelik göstermelik de olsa üzerine bir “suç” atamadıkları halde.

Anne Aysel Şahin yaşadıkları adaletsizlikle ilgili şu ifadeleri kullandı :  “Türkiye’de ne yazık ki artarak devam eden kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet karşısında, suçlulara gereken en ağır cezanın verilmeyerek meşrulaştırılması, katilleri ve suç işleyenleri adeta cesaretlendiriyor.

Birçok kadın katili gibi Feray’ı öldüren ve o sırada polis olan Fatih Burak Aykul da maalesef gencecik bir kızı öldürmenin cezası olarak 5 yıl 3 ay gibi komik ancak ödül gibi bir cezayla, maalesef bugün aramızda ve hiçbir şey olmamış gibi geziyor. Batsın böyle adalet, böyle hukuk sistemi. Bu kanun kimin için var?”

Sosyal ağlarda paylaşın