Sayıştay’ın Başına Erdoğan Personnel Müdürünü Getirdi

Ülkenin en büyük hırsızı Erdoğan. Bu yaşanan bir çok olay sonrası ortaya çıkanlardan sonra artık tartışılmıyor bile. Erdoğan, Sayıştay’ın başına yaverlerinden birini getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Sayıştay Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener getirildi.

Sayıştay, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda düzenlenen mali yargı organıdır.

Sayıştay, merkezî yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevlidir.

Yani güya Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere devletin tüm kurumlarının harcamalarını denetleyen kurum. Sayıştayın bu zamana kadar AKP iktidarının talanını görmezden gelmesi, rapor hazırlamaması, geç hazırlaması, basından gizlemeye çalışması yetmemiş. Erdoğan’ın harcamalarının (siz onu çaldıklarının okuyun), AKP’li bakanların, siyasetçilerin talanlarının hiç bir şekilde denetlenmemesini istiyor Erdoğan. AKP’lilerin ve özellikle Erdoğan’ın çaldıkları, talan ettikleri  bir şekilde duyuluyordu. Sayıştay, bir şekilde kamuoyu baskısı ile de olsa rapor hazırlamak zorunda kalıyordu. Sayıştay’ın başına getirilen Yener ile artık Erdoğan ve AKP’liler rahatlamış olacaklar. Sayıştay raporu endişeleri kalmamış olacak.

Metin Yener Kimdir :

Devletin çeşitli kademelerinde görev alan Yener, 2012 yılında Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığına, 2014’de ise Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atandı.

2018 yılından bugüne, Sayıştay Başkanlığı görevine getirilene kadar Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevindeydi.

Yani AKP’nin, özellikle Erdoğan’ın sadık adamlarından biri olduğu mesleki kariyerinin sürdürdüğü makamlardan görmek mümkün. Erdoğan’ın atadığı sarayın personel müdürünün hazırlayacağı raporu tahmin etmek zor olmasa gerek…

Sosyal ağlarda paylaşın