İsveç’te 20 bin kişi, İsrail’in Filistin’e yönelik katliamlarını protesto etti.

İskandinavya(GHA)

İsrail’in Gazze ve Rehaf’a yönelik saldırılarında katledilen onbinlerce Filistinliyi anmak ve bu katliama son vermek amacıyla, İsrail’in Erevizyon yarışmasına ikinci finaline katılacak olan sanatçısını engellemek için İsveç’te büyük gösteriler düzenlendi. Gösteride kent “İsrail’i boykot et” ve “Filistin’i özgürleştir” sloganlarıyla yankılandı.

İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen Erovizyon şarkı yarışması elemelerine katılan İsrail’e karşı eylemler hızla büyüdü. 9 Mayıs günü ç2Malmö’de toplanan yaklaşık 20 bin kişi, hem İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını hem de Erevizyon’a katılmasını protesto etti.

İsrail’in Erevizyon şarkı yarışmasına katılmasına karşı İsveç’te bir haftadır büyük gösteriler yapılıyordu ancak dün, Filistin’le dayanışma komitesinin çağrısıyla onlarca dernek ve sivil toplum örgütü ile birlikte halk, Malmö’de toplanarak İsrail’in Gazze saldırılarını ve Erevizyon şarkı yarışmasına katılmasını protesto etti.

Binlerce kişi “Katliamı durdurun”, “Çocuk ölümlerine son”, “Katil İsrail” gibi sloganlarla donatılmış pankartlar taşıyarak şehrin caddelerinde büyük bir yürüyüş düzenledi.

Eyleme Yahudiler de katıldı.

Gerçekleşen büyük eylemde, son günlerde İsveç’te ayrımcılığa ve saldırıya maruz kaldıkları iddia edilen Yahudi cemaati üyelerinden bazıları da eyleme katıldı. Ellerinde Gazze Şeridi’nde Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını önlemeye çalışırken İsrail buldozerince ezilen ABD’li barış aktivisti Rachel Corrie’nin “Zulüm bizden ise ben bizden değilim” pankartlarını taşıdılar.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın