ABD’de Filistin Dayanışmasına Polis Saldırısı

ABD polisi iki üniversitede Gazze protestolarına saldırdı

43 kişi gözaltına alındı. ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Pennsylvania üniversitelerinde Gazze için eylem yapan kitleye polis tam bir kudurganlıkla saldırdı. Çadır kampları dağıtıldı, öğrencilerin eşyaları çöpe atıldı.
ABD polisi, Pennsylvania Üniversitesi’ndeki eyleme saldırmadan önce gazetecileri alandan uzaklaştırdı, ardından çadırları yıkarak eylemcilerin eşyalarını bir çöp kamyonuna yükledi.
ABD’nin Boston kenti yakınlarındaki Enstitü’de de benzer sahneler yaşandı. Çevik kuvvet polisi saldırıp çadır kampını dağıttı, eylemcilerin eşyalarını çöpe attı.

Yüzlerce Kez Saldırı ve 2600 Gözaltı

ABD’de özellikle üniversitelerde Gazze ile dayanışma amaçlı onlarca çadır kampı kuruldu. 39 eyalette yüzlerce protesto eylemi gerçekleştirildi. Çadır kamplarda ve eylemlerde Amerikan emperyalizminin İsrail’e verdiği destek protesto edildi, desteğin ve katliamın, işgalin son bulması talep edildi.
ABD polisi ise, 18 Nisan’da New York’taki Columbia Üniversitesi’nde kurulan çadır kampa saldırdı ve o günden bu yana, hemen tüm Filistinle dayanışma eylemlerine ve çadır kamplarına saldırıyor.
100’ü aşkın eyleme saldırıda 2 bin 600 kişi gözaltına alındı.

Sosyal ağlarda paylaşın