Suriye’de Kızıl Ordu’nun Nazilere karşı kazandığı büyük zafer günü kutlandı.

Ortadoğu(GHA)

Kızıl Ordunun Nazileri Avrupa corafyasından sildiği tarih olarak bilinen 8 Mayıs 1945 Zafer Günü Suriye’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Savaşı’nın 79. yıldönümü ve II. Paylaşım Savaşı’nda Almanya Faşizmi’ne karşı kazanılan zafer vesilesiyle 8 Mayıs’ta, Suriye’de Hmeimim’deki Rus askeri üssünde  bir tören düzenlendi.

Tören, Kara Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı temsilcisi, Deniz Kuvvetleri ve Sahil Savunma Komutanı ve Suriye’deki Rus kuvvetleri Komutanı General Sergei Kisel’in huzurunda gerçekleşti.

Suriye Arap Ordusu ve Suriye’deki Rus güçlerine ait çeşitli askeri birlik ve oluşumların katıldığı askeri geçit töreni de törende yer aldı.

General Kisel, konuşmasında Büyük Vatanseverlik Savaşı’nda elde edilen zaferin önemini vurgulayarak, cephedeki kahramanların cesaretini, halkın birliğini, zafer ruhunu ve vatan sevgisini övdü.

Nazizm tehdidinden Avrupa’yı kurtaran ve milyonlarca insanı yok eden faşizmi dünyadan silenin Sovyet halkı olduğunu belirten General Kisel, bugün de cesur Rus savaşçılarının ataları gibi savaştığına ve  yeni Nazilerin Ukrayna’da ortaya çıktığına dikkat çekti.

General Kisel, günümüz gazilerinin gelecek nesillere istikrar, barış ve büyük zafer getirme konusundaki liyakatinden dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın, Rusya Federasyonu’na selam ve tebriklerini ileterek, Sovyet Silahlı Kuvvetlerinin kahramanlıklarının yazdığı bu tarihi güne dikkat çekti.

Suriye’de ve dünyanın dört bir yanında görev yapan Rus kuvvetlerine selam, takdir ve sevgilerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Siyasi Rehberlik Şubesi Başkanı Tuğgeneral Alaa Zeydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyük Vatanseverlik Savaşı’nda Rus halkının ve ordusunun gösterdiği kahramanlık ve fedakarlıklar sayesinde elde edilen zaferin yıldönümünü kutladı.

Tuğgeneral Zeydan, Suriye ve Rus ordularının bugün tek bir düşmana, ancak iki farklı cephede savaştığını belirtti ve küresel terörizm, neo-Nazizm ve destekçilerine karşı kazanılacak yeni zaferin yakında kutlanacağını vurguladı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın