İstanbul Valisi: Polisler dövmedi, araca kafa attı

İstanbul valisi Ali Yerlikaya Avukat Sertuğ Sürenoğlu’ya işkence yapılmadığını, avukatın gözaltı aracına kafa akmak süreti ile kendisini bu hale getirdiğini iddia etti!

İstanbul valisi İstanbul valisi işkenceyi nasıl gizeyeceğini bilmiyor. Ancak işkencecilikte kendini ispat edebilenler vali olabilir ülkemizde. O yüzden valiler polislerini her zaman korurlar. İstanbul valisi  Ali Yerlikaya da polisini korumak istemiş.  Ancak polisi korumak için uydurduğu senaryo çok ucuz. Maalesef yalan atabilmek için bile asgari zekaya sahip olabilmek gerekiyor. Yetersiz aklı ile bulabildiği yalan ile halkı aptal yerine koyuyor. Kendi aptal olunca herkesi kendi gibi biliyor belli ki!

İşkencecilerin işkencede katlettikleri ile ilgili veya sakatladıklarında ya da işkenceleri açığa çıktığında söyledikleri çok bilinen yalanları vardır: Mesela mermi sekip maktüle isabet etmiştir, merminin önüne atlamıştır, camdan atlamıştır, kafasını duvara vurmuştur, polise vururken elini kırmıştır, kendini asmıştır gibi…

Hiç bir işkencecide yaptığını savunacak yürek yoktur. Hepsi yalancı hepsi utanmazdır. İşkenceciliğin onursuzluğu her yaptıklarında açığa çıkar.

Zorla ifade imzalatılması ile ilgili de şöyle demiş Vali: “35 yaşında olgun ve eğitimli bir insan olduğu düşünüldüğünde Çırağan Oteli’nde merkezi bir yerde kalabalık bir ortamda kendisini tehlikede hissetmesi ve bu tutanağı imzalamak zorunda kaldığını söylemesi hayatın olağan akışına aykırı”! 35 yaşında olgun eğitimli bir insan kafasını arabaya vurarak kendini bu hale getirmesi hayatın olağan akışına uygun mu peki???

Çok zorlamış İstanbul Valisi; işkence ile ifade almak, zorla tutanak imzalatmak konusunda Türkiye polisinin namını tüm dünya bilir.

Ne olmuştu:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın  nikâh şahitliği yapacağı düğün için Çırağan Sarayı’nın önündeki cadde trafiğe kapatıldı. Evine gitmek için otobüse binen Avukat Sertuğ Sürenoğlu, Çırağan önünde trafiğe takıldı. Yarım saat süren bekleyişe rağmen trafik akmayınca yolcular otobüsten indi.
Sürenoğlu, otobüsten inerek orada bulunan polislere, yolun neden kapatıldığını sordu. Bu sırada çevrede bulunan Cumhurbaşkanlığı korumaları, Sürenoğlu’nu Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla koruma aracına aldı. Burada ters kelepçe vurulan Sürenoğlu’nun gözleri de bağlandı ve işkence yapılmaya başlandı. Koruma aracı, daha sonra Çırağan Sarayı içerisine alındı. İşkence, araç içinde yaklaşık 2 saat sürdü.

Polisinin işkenceciliği dünyaca biliniyor. Sağ giren sakat çıkıyor polis karakollarınıza. Bu olayda da kameralarda çok iyi görünüyor. Ama pişkin vali akıllı olduğunu sanıyor . Attığı yalana inanılacağını sanıyor.

Utanın diyeceğiz ama sizin ahlakınızda utanma diye bir şey yok. Ne diyelim  kahrolun!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.