ABD İKİYÜZLÜLÜĞÜ BMGK’DE BİR DAHA AÇIĞA ÇIKTI

ABD ve Rusya BMGK’nin Türkiye’yi kınama teklifini reddetti.

ABD ve Avrupa’dan sözde Türkiye devletinin Suriye’nin kuzeyine başlatmış olduğu kara harekatına karşı bir biri ardına açıklamalar yapılmıştı.

Özellikle Trump  Türkiye’yi böylesi bir girişime pişman edeceklerini dile getirmişti defalarca. “Türkiye, kuralına göre oynamazsa onlara çok sert ekonomik yaptırımlarla karşılık vereceğim” açıklamasını aşağılama olarak algılayanlar da oldu, bu açıklama ile umuda kapılıp operasyonun olmayacağı hayali kuranlarda. Gerçek Haber Ajansı’nda yaptığımız tüm haber ve yorumlarda bu tür açıklamaların iki yüzlü açıklamalar olduğunu, Türkiye devletinin ABD’nin onay veya izni olmadan böyle bir girişimde bulunamayacağını irdelemiştik. Yapılan kara operasyonunu istemez görünmelerinin sebebi operasyonun arkasında kendilerinin olduğunu gizlemek, aldattığı PYD güçlerine de “bize rağmen yapılıyor” görüntüsü vermek içindir.

Ama gerçek tekrar açığa çıktı.

BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) toplantısında Türkiye’yi veto etme teklifine iki devlet itiraz etti. Biri Rusya. İkincisi de ABD. Evet evet. Hani bir gün önce operasyon olursa şöyle yaparım, asarım keserim diyen ABD. Emperyalizm yaptığı her şey çıkarı içindir. İttifakı da ihtilafı da ilelebet değildir. Halkların katledilmesi, kürtün arabın yerinden yurdundan edilmesi ABD emperyalizminin umru değildir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.