AKP Susturmaya Çalışıyor : İşgali Eleştirenlere Gözaltı ve Tutuklama Terörü

AKP Suriye’nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı ismini verdiği işgal operasyonunun gerçek yüzünün görülmesini istemiyor.

Burjuva basınının sağından soluna neredeyse tamamının kaleminden kan damlıyor. Tüm gazeteler işgali öven yayınlar yapıyor.
Halk tek tük de olsa sosyal medyadan gerçek habere ulaşmaya çalışıyor. Tüm gazeteleri, televizyon ve radyoları ile işgalin propagandasını yapmasına rağmen halkın gerçekleri öğrenmesinden korkan AKP faşizmi sosyal medya üzerinden işgale karşı paylaşım yapanları gözaltına alıyor, tutukluyor.

4 gün içinde onlarca kişi hakkında yakalama emri çıkartıldı. İşgal karşıtı paylaşım yapan sayfa veya hesap sahiplerinin yanında bazı haber siteleri yazar ve yöneticileri de gözaltına alındılar.

AKP Yargısı İşgale Karşı Çıkanları Susturmaya Çalışıyor.

AKP’nin yargısı tüm illerde sosyal medyayı takibe alarak yakalama kararları çıkartıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Barış Pınarı Harekatı’na yönelik provoke edici paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle 6 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bunlardan 2’si gözaltına alınırken, 4’ü aranıyor.

“diken.com.tr” sorumlu yazı işleri müdürü Fatih Gökhan Diler ile Birgün gazetesinin internet sorumlusu Hakan Demir gözaltına alınmış ve adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

Kocaeli’de, işgal harekatına ilişkin sosyal medyada paylaşımlarda bulunan 2 kişi tutuklandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada ise, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 43 hesap sahibi hakkında incelemenin sürdüğü, 5 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildiği duyuruldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.