Hollanda’dan Belçikaya Omuz Omuza Grup Yorum için Adalet Yürüyüşü

Grup Yorum üyesi Bergün ve Betül Varan‘ın Anne ve Babası Adalet Yürüyüşüne başladı.
Tutsak Grup Yorum üyeleri Barış Yüksel, Ali Aracı ve İbrahim Gökçek ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Helin Bölek ve Bahar Kurt’un 200 güne varan açlık grevlerini ve bunun yanında adil yargılanmak için Mustafa Koçak’ın ölüm orucunu duyurmak için bir yürüyüş başlatıldı 4 aralık günü.

Adalet Yürüyüşü adını verdikleri yürüyüşe Hollanda’nın başkenti Lahey’den başladılar.
Ailenin başlattığı yürüyüş Hollanda basınında da ilgi gördü. Hollanda Gazetesi BN De Stem’de uzun bir yazıyla yer verdi.

Bergün Varan Sultan Gökcek Tuğçe Tayyar

Son Idil Kültür Merkezine yapılan baskın esnasında gözaltına alınan ve tutuklanan Grup Yorum üyesi Bergün Varan Hollanda vatandaşı olmasına rağmen Hollanda devleti kendi vatandaşı ile ilgili hiç bir girişimde bulunmadı.
Dışişleri bakanlığı ailenin « Hollanda devleti vatandaşına sahip çıkmayacak mı » sorusuna şu cevapları verdi :
“Biz maddi yardım desteğinde buluna bilir ve cezaevine görüşüne gidebiliriz, aile ve tutuklu arasında birde bir aracı tayin edebiliriz ama onun dışında bizim yapabileceğimiz birşey yoktur” ve bütün bunları sadece tutuklu vatandaşımız bizden istekte bulunursa yapılabilir”.

Grup Yorum üyesi Bergün ve Betül Varan’ın ailesi:


Kızları Bergün Varan’ın ve tüm Grup Yorum üyelerinin derhal serbest bırakılmasını isteyen aile Grup Yorum severlere şöyle seslendi :
“Başladığımız bu Adalet yürüyüşüne heryerden destek olabilirsiniz, isteyen istediği yerde yürüyüşümüze katılabilir, sesimize ses katabilir, Grup Yorum üyeleri yaklaşık 200 gündür süresiz açlık grevinde, Mustafa Koçak 155 gündür Ölüm Orucunda, ADALET için gelin birlikte omuz omuza yürüyelim”

Hollanda’nın Lahey şehrinde başlayan Adalet Yürüyüşü, Cumartesi günü Brüksel’de bir basın açıklaması ile Belçika’da da sürecek. Belçika’da Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü sonunda yapılacak açıklama ile son bulacak.

Yürüyüşün güzargahı:

Hollanda : programı

5 aralık Perşembe: Saat 11.00’de Türkiye’nin Rotterdam Konsolosluğu önünde açıklama yapılacak ve 12.00’den itibaren şehirde bildiri dağıtılacak.

6 aralık Cuma: Breda. Saat 11.00’e Breda çarşısında açıklama ve bildiri dağıtımı

7 aralık Cumartesi: Saat 14.00’te Gare Central’de açıklama yapılarak bildiri dağıtımı.

Belçika programı:

9 aralık Pazartesi: Anvers merkezde Açıklama ve bildiri dağıtımı

10 aralık Salı: Genk ve Liege şehirlerinde Açıklama ve bildiri dağıtımı

11 aralık Çarşamba: Brüksel Türkiye Konsolosluğu önünde açıklama ve bildiri dağıtımı

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.