Hukuksuzluğun Hakimi… Akın Gürlek Yine Sahnede

Halkın Hukuk Bürosu’na yönelik baskında gözaltına alınıp tutuklanan Kamile Kayır’ın davasının, 5 Aralık’ta başlayacağı açıklandı.

Halkın Hukuk Bürosu’ndan yapılan açıklamada, onyıllardır devrimci mücadele içinde yer alan Kamile Kayır’ın davasının 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği belirtildi.

Bu mahkeme özel bir mahkeme.

Peki bu mahkemesin özelliği ne? 37. Ağır Ceza Mahkemesi, başkanlığını Akın Gürlek’in yaptığı bir mahkeme. Gerçek Haber Ajansı takipçilerinin Akın Gürlek’e ilişkin pek çok haberimizden hatırlayacağı gibi, 37. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Akın Gürlek, son birkaç yıl içinde, bir çok siyasi davada düşmanca uygulamaları, yaptığı hukuksuz yargılamalar ve verdiği haksız cezalarla ünlenmiş bir “hukukçu”!

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Gürlek’in bu “ün”ü hatırlatılarak şöyle deniliyor: “Duruşma, ulusal ve uluslar üstü tüm mevzuatı yok sayarak hukuki değil siyasi yargılamalar yapan, adil, tarafsız ve bağımsız olamayacak kadar “iktidar tetikçisi” bir mahkeme olan 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir.”

Kamile Kayır ne ile yargılanacak?

Dosyasında “bir şey” hariç, hiçbir şey olmadığını belirtiyor Halkın avukatları.

Dosyasındaki o tek şey ise, bir itirafçı-iftiracının beyanından ibaret.
Başka ne bir delil, ne bir belge, ne de aleyhine kullanılabilecek hiçbir şey yok.

Bir avukat, bu dosyaya baktığında, müvekkiline, “yakında çıkarsın” diyecektir.

Bir savcı, eğer hukuka uyacaksa, sanığın tahliyesini, tutuksuz yargılanmasını talep edecektir.

Ama hakim Akın Gürlek ise, bunların hiçbiri olmayacaktır.

Sadece Berk Ercan’ın ifadeleriyle, Mustafa Koçak başta olmak üzere, onlarca kişiye ağır cezalar verildiği biliniyor. Akın Gürlek gibi hakimler olunca, bu mümkün oluyor. Dosyada bir iddia da yok; yalnızca hakkında “ifadesi alınmak üzere yakalama kararı” var. Fakat hala aylardır tahliye edilmedi. Kamile Kayır’ın ilk duruşması 5 Aralık 2019 cuma günü saat 10.40’ta görülecek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.