Hollanda; “sığınmacılar kamp yataklarında ve sandalyelerde bir gece daha uyuyabilir”

Hollanda’nın Ter Apel şehrinde bulunan mültecileri kabul etme kurumu tarafından verilen bilgiye göre sığınmacılar sandalyelerde yatıyorlar. 3 gündür Hollanda devletine sığınan mülteciler üst üste sandalyelerde yatırılıyor. Hollanda RTL haberlerine göre sığımacılara yer bulamayan Hollanda devleti mültecilere ancak bu şekilde yardım edebiliyormuş.

Hollanda makamlarının savunmaları şöyle;

“Beklenmedik bir şekilde yüksek sığınmacı akını nedeniyle, son iki gecede Ter Apel’deki sığınmacı başvuru merkezinde insanlar için yeterli uyku yeri yoktu. Sonuç olarak, insanlar sandalyelerde ve sedyelerde uyumak zorunda kaldılar. Bu akşam da böyle olabilir.

Mültecileri kabul etme kurumu (COA) sözcüsü Sonja Kloppenburg,

“Ter Apel çok yoğun ve çok meşgul” diyor. “İnsanları başka yerlere götürme sürecindeyiz. Ancak yeni insanlar da geliyor.”

“Bu gece kaç kişinin orada olacağı henüz bilinmiyor. Henüz ileriye bakamıyoruz. Bu yüzden insanların bu gece sandalyelerde ve kamp yataklarında da uyuma şansı var” diye açıklama yaptı.

Bunları söyleyen devlet, süper ekonomisiyle bilinen emperyalist Hollanda!

Çıkarı varsa savaşa, halklara zulme bütçe bulabilen zengin ülke Hollanda kendisine sığınan mağdur insanların yatacak yer ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor.

Evsiz yurtsuz bıraktığı çocukları, kadınları, erkekleri kendi ülkelerinde ölüme mahkum eden , hayatta kalmayı başarıpta Hollanda’ya sığınan mültecileri kabul ediyoruz diyerek 200 mülteciyi alan Hollanda devleti, kabul ettiği mültecileri sokakta bırakıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın