Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Özer’e Hapis Cezası!

Halktan yana yapılan ne varsa AKP’nin hedefinde. Halk için söylenmiş bir türkü, yazılmış bir yazı, bir kitap… hatta sosyal medya paylaşımı… ve hatta fotoğraf bile AKP faşizminin saldırısına uğruyor, çekeni cezalandırılıyor. Mehmet Özer bir şair ve fotoğraf sanatçısı. Cuma günü, hakkında açılan bir dava sonuçlandı ve 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Konuyla ilgili sanat meclisi bir açıklama yayınladı:

Ülkemizin sanat insanları yazı yazar, fotoğraf çeker, şarkı söyler, oyun sergiler, film çeker, dans eder, karikatür çizer. Dünyanın her yerinde bunlar birer sanat etkinliğidir, meraklısı izler, izlemeyen izlemez!
Ülkemizde ise işler böyle yürüyemiyor, sanat üretenlerin ne zaman bedel ödeyeceği belli olmuyor… Bu yurdun onurlu sanatçılarından Mehmet Özer, çektiği ve paylaştığı fotoğraflar gerekçe gösterilerek 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı!
Mehmet Özer, uzun yıllardan beri bir sosyolog titizliğiyle fotoğraflar çekip sosyal projeler hazırlayan, ülkeyi yönetenlerin ve halkın dikkatini çeken bir sanat insanımızdır.
Onun çektiği her kare fotoğraf derin bir içeriğe sahiptir, belli sorunlara parmak uzatır, işaret ettiği konu üzerinde düşünmeye zorlar, bir şey yapma gerekliliğini vurgular, uyarır!
Mehmet Özer halkını ve yöneticileri değişik konularda uyarıyor. Bundan ders çıkarıp sarf edilen çabayı anlamak yerine onu hapisle tehdit etmek bu ülkeye yarar getirmez.
Ülkemizin saygın bir sanatçısı olan Mehmet Özer’e yapılanları protesto ediyoruz…
Hepimiz Mehmet Özer’le omuz omuzayız!
.
Sanat Meclisi

Sosyal ağlarda paylaşın