HATAY DEPREM BÖLGESİNDE, HALKIN MAHALLESİ’NE POLİS TEHDİDİ!

Polis, 6 Şubat depreminin yerle bir ettiği Antakya’da, Halkın Gücü Komiteleri’nin kurduğu Halkın Gücü Mahallesi’ne giderek depremzedeleri “1 hafta içinde buranın boşaltılmasını” söyleyerek tehdit etti!
Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yaşanan 6 ŞUBAT deprem katliamının üzerinden 7 ay geçti.
Depremin en büyük yıkıma yol açtığı Hatay, Maraş, Adıyaman başta olmak üzere bir çok bölgede hala halkın yerleşim sorunu çözülebilmiş değıil; hijyen ve diğer ihtiyaçlar karşılanmış değil.
Çeşitli demokratik kurumlar, 6 Şubat’tan bu yana döprem bölgesindeki halkın sorunlarının çözümü için çaba sarfediyorlar.
Ancak halkı enkaza gömen AKP faşizmi, bu çabaların da önünü kesiyor. Hele ki bu çalışmaları yapanlar devrimcilerse, hemen saldırıya geçiyor.
Son olarak polisin Hatay’da kurulan halkın mahallesine yönelik yaptığı tehdit de bunun bir devamı.

HALKIN GÜCÜ KOMİTELERİ:
“Hiçbir yere gitmiyoruz! Binbir emekle yaptığımız yerde yaşamaya devam edeceğiz!”

Halkın Gücü Komiteleri, Hatay’da depremin ilk günlerinden itibaren büyük çaba sarfetti. Halkın sağlık sorunlarının çözümü için Sağlık Kabini kurdu. Halkın konut sorununun çözümü için bir mahallenin kuruluşuna öncülük etti. Ülkeden ve Avrupa’dan toplanan katkılarla ahşap evler yapıldı. AKP Faşizmi ise elbette bu çalışmalardan, Halkın Gücü Komiteleri’nin varlığından rahatsız.
Bu nedenle saldırıyor ve halkın barınma hakkını bir kez daha gasp ediyor.
Halkın Gücü Komiteleri tarafından bugün yapılan açıklamada polis tehdidine ilişkin şöyle denildi:
“HATAY’DA BARINMA HAKKIMIZ GASP EDİLMEK İSTENİYOR!!!


Hatay’da depremden bu yana 7 ay geçti. Bizlere tek bir yardımı dokunmayanlar, polisleri gönderip özel mülk içinde depremzede halkla birlikte yaptığımız yerden çıkmamız için bir hafta süre tanıdıklarını söylediler!
Depremzede halkla birlikte, binbir emekle başımızı sokacak bir yer yapmaya çalışıyoruz. Konteyner kent yapacağız bahanesiyle gelip barınma hakkımızı, yaşam hakkımızı gasp etmeye çalışıyorlar! Biz hiçbir yere gitmiyoruz! Binbir emekle yaptığımız yerde yaşamaya devam edeceğiz!”

Sosyal ağlarda paylaşın