Suyunu savunan halka jandarma saldırdı. 12 kişi gözaltına alındı

Ülkemizin her yerinden adaletsizliklere karşı her kesimden halk direniyor, sokağa çıkıyor…

Konya Akşehir’de Engili Mahallesi halkı, içme sularının başka bir mahalleye aktarılmak istenmesine tepki göstererek Akşehir-Doğanhisar yolunu trafiğe kapattı. Sularını savundukları için AKP faşizminin jandarması 12 kişiyi gözaltına aldı.

Halkın hiç bir sorununa ve talebine çözüm bulmayan AKP faşizmi, sorunun kaynağı olduğunu tekrar gösterdi. Halkın içme suyuna el koydu. Bunun üzerine suyunu savunan Engilli Mahallesi halkı suyunu savunmak için Akşehir-Doğanhisar yolunu trafiğe kapattı. Bir gün önce aynı eylemi yapan halkı jandarma yalanlarla kandırabilmişti. Ancak ertesi gün yani 12 Eylül günü halk tekrar yolu kesti. Sularının başka mahalleye verilmesine karşı mahalle halkı, “Burası bir köy ve kendimize ait olan bir suyu savunuyoruz. İçme suyu bu ya, sadece suyumuzu savunuyoruz. Milletin, eli, tırnağı getirdiği sular… Kepçeyle dozer bahsetmiyoruz. Hepimizin yüreği yanıyor burada” diyerek tepkilerini dile getirdi.
12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Jandarma ekiplerine Konya ve çevre illerden takviye ekip gönderildi. Jandarmanın saldırısı sonrasında mahalle halkından 12 kişi, jandarmanın görev yapmasını engelledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sosyal ağlarda paylaşın