Akbelen direnişine yalanlarla saldırı

Akbelen’de AKP’nin talanına karşı direnenlerin konteyner ve çadırları jandarma tarafından boşaltıldı.
Halk düşmanı AKP iktidarının Valisi arazi sahibinin talebi üzerine çadırların boşaltıldığı yalanını söyledi. Ancak arazi sahibi böyle bir talebinin olmadığını söyledi.
Maden alanının genişletilmesi için Limak Holding’e peşkeş çekilmek istenen ormanlık alanı korumak için senelerdir eylemler yapılıyor. En son geçtiğimiz aylarda talanın yapılması için jandarma polis eşliğinde bölgeye üşüşülmesi üzerine halkın sahiplenmesi direnişe dönüştü. Muğla’nın Milas ilçesinin Akbelen Mevkiinde sürmekte olan direnişi bitirmek için AKP’nin jandarma ve polisi defalarca halka saldırıp işkenceden, gözaltına her yönteme başvurdu. Ancak mücadele sürüyor. Halk Abelen’i sahipleniyor.

Orman katliamına karşı nöbet tutan halka bu sefer yalanlarla bir saldırı gerçekleştirildi.

Valilik arazi sahibinin talebi üzerine nöbet tutan halkın konteynır ve çadırlarını söktüğünü söyledi. Sabah erken saatlerde nöbet alanına giren jandarma, alanda bulunan çadırları kaldırmaya başladı ve kamyona yüklenen tüm malzemelerin Orman Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi. Ancak bunun adi bir yalan olduğu arazi sahibinin beyanı ile ortaya çıktı. Arazi sahibi böyle bir talebinin olmadığını söyleyerek kaymakamlığa başvurduğunu duyurdu.
AKP faşizminin yaptığı hiç bir şey meşru değil. Hatta yasal bile değil. Yaptığını, yapacağını savunamıyor. Meşru ölçüler içinde açıklayamıyor. Bu yüzden en üst kademe devlet yetkililerine kadar tüm AKP devleti yalan söylüyor. Yalan söyleyerek yapacaklarını yapıyor.
AKP faşizminin en büyük korkusu halkın direnmesi. Halkın mücadele etmesi. Faşizmin sonunu getirecek tek şeyin bu olduğunu biliyor çünkü.
Ülkenin her yerinde soygun talan, her yerinde adaletsizlik… Halk da irili ufaklı bir çok yerde direniyor. AKP faşizmi bu direnişleri bitirmek için tüm imkanlarını kullanıyor. Halk olarak biz de direnmeli, direnmek için örgütlenmeli, bunun için tüm olanaklarımızı kullanmalıyız. AKP faşizminin korkusunu büyütmeliyiz…

Sosyal ağlarda paylaşın