TAYAD’dan Açıklama: “Y, S, R KUYU TİPİ HAPİSHANELERDE NEDİM ÖZTÜRK İLE İLK GEDİĞİ AÇTIK;
HÜSEYİN KARAOĞLAN İLE DİRENİŞİ BÜYÜTÜYORUZ!”

TAYAD’lı Aileler, süresiz açlık grevindeki Nedim Öztürk’ün açlık grevinin 138. gününde sevk talebinin kabul edilmesi üzerine eylemini bitirmesi ve geçtiğimiz günlerde de Özgür Tutsak Hüseyin Karaoğlan’ın süresiz açlık grevine başlamasıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Aşağıda bu açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz:

“Sincan 2’Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde sevk talebiyle 138 gündür açlık grevi eylemi yapan Nedim Öztürk, Sincan L Tipi Cezaevi’ne yerleştirilmesi üzerine açlık grevine ara verdi.
Nedim Öztürk zorla sürgün edildiği kuyu tipi hapishane hücresinde 24 Nisan 2023 tarihinde süresiz açlık grevi direnişine başlamıştı. Direniş sayesinde evlatlarımızın havalandırması dahi olmayan hücrelerde yaşamaya mahkûm edilmeye çalışıldığını öğrendik. Onların dışarıdaki sesi olduk; baskılara, gözaltılara, işkencelere rağmen Ankara’ya yürüdük.

Ankara’da üç yerden zulmün kalelerini sarstık. Yüksel Caddesi’nden, Adalet Bakanlığı önünden ve TBMM önünden işkencelerle gözaltına alındık. Biz kazandık! Evladımız Nedim Öztürk’ün direnişini oligarşinin başkentinde duyurduk.

Nedim Öztürk direnişin gücü sayesinde Sincan 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nden havalandırmasi olan bir hapishaneye sevk edildi. Nedim Öztürk’ün yüksek güvenlikli hapishaneden sevk edilmesiyle kuyu tipi hapishanelerde ilk gediği açtık. Nedim Öztürk’ün sevk edilmesiyle açılan gedik ile direnişimiz siyasi kazanımla sonuçlandı.

Özgür Tutsakların direnişi 11 Eylül 2023 tarihinde Hüseyin Karaoğlan’ın başladığı süresiz açlık grevi direnişiyle büyüyerek devam ediyor.
Evet, bir siyasi kazanım elde ettik. Belki hala kuyu tiplerinde evlatlarımız var ama bizlerin de onları hepsini oradan çekip alabilecek tarihsel ve siyasal gücü var.
İçerde evlatlarımız dışarida bizler nasıl direnerek F Tipi tecrit hücrelerini yıktıysak şimdide kuyu tipi hapishaneleri yıkacağız. Evlatlarımızı kuyunun dibine atılmışçasına yaşamaya mahkûm etmek istedikleri hapishanelerden çekip alacağız!

Y, S, R Kuyu Tipi Hapishaneler Kapatilsın!
Zorunlu Sürgün Sevkler Durdurulsun!”

Sosyal ağlarda paylaşın