Halk bebe bezini taneyle, sıvı yağı bardakla veresiye alıyor. Erdoğan Kuran’dan “sabredenlere müjde”

Ülkemiz tarihinin en büyük yoksullaşmasını yaşıyor.

Ayçiçek yağı plastik bardak ile, bebek bezi taneyle satılmaya başladı

Halkın alım gücü artık bebek bezini tane tane, sıvı yağını bardakla almaya dahi yetmiyor. Milyonlar artık küçük esnaftan yapılan veresiyeyle yaşamaya çalışıyor.

Cumhuriyet’ten Senem Nazlı Demir’in yaptığı röportajda Nurtepe esnafının anlattıkları halkın yaşadığı sorunları net gözler önüne seriyor :

Taneyle bez satışının bu yıl daha çok arttığını söyleyen bakkal, “Eskiden herkes paketle alırken şimdi çoğunlukla taneyle alınıyor. Bez çoğunlukla gece alınıyor. Gece çocuğun altı bağlansın, sabaha kadar idare etsin diye alıyorlar, yoksa taneyle bezin bile alım satımı düştü” diye konuştu. 

Şu ana kadar bezleri 1 TL’den sattıklarını söyleyen esnaf, “Şu an 1 lira bile kurtarmıyor, 1 lira 25 kuruş, 1 lira 50 kuruş civarından satıyoruz” dedi. 

Yurttaşların eskiden her gün yumurtayla kahvaltı yaptığını ancak şimdi yumurtayı haftada üçe indirdiğini belirten bakkal esnafı, “Yumurtayı bile alıp yiyemiyorlar” ifadelerini kullandı. 

BARDAKLA YAĞ, VERESİYE!

Veresiye defterini gösteren esnaf, ödemelerini tahsil edemediğini kaydetti. “Bir tane değil, iki üç tane defter doldu ama ödeme yapan yok” diyen bakkal, “Bu sene daha çok arttı. Bir bardak yağ veresiye yazıyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaf ayrıca, bir bardak yağı eskiden bir-iki civarına sattıklarını ancak şu an beş liraya da satsa kurtarmadığını kaydetti. 

“EKMEK ALMIYORLAR”

Ekmeklerin bayatladığını gösteren bakkal, “Millet artık ekmek almıyor” dedi. 

Son dakika | Erdoğan'dan açlık ve yokluk açıklaması

Öte yandan saraylarının sayısı bilinmeyen, ailesini milyarlarca dolarlık servete boğan, karısının kolunda 50 bin dolarlık çantayla gezen asrın utanmaz görgüsüz AKP şefi Faşist Erdoğan Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği oturumunda  Bakara Suresi 155’inci ayetini okuyarak, “Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de ‘Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele’ bu şekilde buyurmaktadır” dedi.

Artık yüzünde astar kalmamış utanmazlıkla halkın gözüne bakarak sabredin diyor AKP şefi. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul ettiği 18 yıllık iktidarı boyunca çalarak, çırparak, mala çökerek, emekçileri aç işsiz bıraktı ve artık miktarının hesaplanması bile imkansız bir servete sahip, dünyanın en zenginleri arasına girdi Erdoğan…

Maden katliamı olur, sabredin der, sel gelir canımızı alır sabredin der, toprak kayar onlarca insanımız ölür o ayet okur… Ayet okurken halkı soymaktan, yoksullaştırmaktan, ülke kaynaklarını emperyalizme ve yandaşlarına peşkeş çekmekten geri durmaz.

Aklı sıra ayet okuyarak halkın dini duygularını sömürecek. İstismar edecek.

Ancak halkın açlığı bir iki ayet okuyarak unutturulamayacak kadar büyük.

Ayetle, yalanla, demagoji ile zulmünü örtmeya çalışması artık işlemiyor.
Halk on yıllardır kendini hem aç yoksul bırakıp hem de sabredin diyen utanmazlara artık inanmıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın