İngiltere Julian Assange’ı ABD’ye verecek

ABD ve İngiliz emperyalizminin dünya halklarına karşı işlediği suçları açığa çıkartan Julian Assange İngiliz yüksek mahkemesinin verdiği karara göre ABD’ye verilecek.

ABD hükümeti, WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın iadesi için İngiltere’de açtığı davayı Yüksek Mahkeme’de kazandı. 

WikiLeaks ilk olarak 2010 yılında, Bağdat’ta aralarında iki Reuters muhabirinin de bulunduğu onlarca kişinin Apache helikopterlerinden 2007’de düzenlenen saldırıda öldürüldüğü Amerikan ordusu görüntülerini yayımlamasıyla adını duyurmuştu. Site sonrasında da, ABD’li diplomatların binlerce gizli yazışmasını yayımlamıştı.

Bu yazışmalarda AKP iktidarının da ABD büyükelçisi ile yazışmaları, ABD büyükelçisinin Pentagon ile yazışmaları ortaya çıkmış, AKP iktidarının ABD’ye uşaklığı belgelenmişti.

Avrupa emperyalizmi dünyaya basın özgürlüğü konusunda söyleyebileceği tek bir kelime yoktur. Ne de bir başka özgürlük konusunda. Dünyada nerede bir özgürlük kısıtlanıyor, gasp ediliyorsa onun arkasında AB-ABD emperyalizmi vardır. Bir yerde basın özgürlüğünün ihlalinden bahsediyorlarsa oraya bakın onların çıkarına olmayan bir durum, bir yalan vardır…

Tamamıyla gazetecilik faaliyeti ile halkların bilmesi gerek bilgileri açığa çıkartan Jullian Assange’un mahkumiyeti emperyalizmin gerçekler karşısındaki tahümmülsüzlüğü ve güçsüzlüğüdür.

Julian Assange eğer ABD’ye verilirse ömür boyu hapis cezasına çarptırılacağı biliniyor…

Sosyal ağlarda paylaşın