Yüksel Direnişi 1859. Gününde faşist saldırı ve İşkence

Ankara Yüksel Caddesi’nde OHAL bahanesiyle çıkarılan KHK’larla işlerinden atılan kamu emekçilerinin başlattığı direnişi 1859. gününde. Her türlü baskı, işkence, tutuklama ve saldırıya karşı süren direniş, bugün yapılan açıklamada sivil faşistlerin saldırısı ve direnişçilerin gözaltına alınmasına rağmen devam etti.  
AKP faşizmi 1859 gündür bitiremediği Yüksel direnişi karşısında acizliğini sürdürüyor. Sivil faşistlerini Yüksel direnişçilerine saldırtıyor. Yaşanan saldırı ile ilgili yapılan açıklamada şunlara değinildi.

“Yüksel Direnişi’nin 1859. gün açıklamasını Merve Demirel yaparken birlikte işkenceyle gözaltına alındık. Barınamıyoruz diyen ve gözaltına alınan öğrencilerin sesi olmaya çalışırken Güvenlik Şube amirlerine yaranmak isteyen bazı sivillerin ağır işkencesine maruz kaldık!

Açıklamayı izlerken beni tanıdıkları için birden bire bana saldırmaya başladılar! Ters kelepçe takarken yüzümü birkaç defa yere çarptılar, yaptıkları işkenceyi teşhir etmemi engellemek için de montumun kapüşonuyla boğmaya çalışarak nefessiz bıraktılar! Sizden korkmuyoruz!” denerek, hiçbir saldırının direnişi bitiremeyeceği vurgulandı.

Sosyal ağlarda paylaşın