Polis ve sivil faşistler öğrencilere saldırdı…

Çarşamba günü Ankara üniversitesi SBF Cebeci kampüsünde öğrencilerin ekonomik kriz ile ilgili yapacakları foruma sivil faşistler ve polisler saldırdı.

Sivil faşizm ülkemizdeki tarihi görevini yerine getiriyor. Halkın memnuniyetsizliği büyüyor, devletin yönetememe krizi de büyüyor, yoksulluk, açlık, işsizlik sefalet büyüyor. Buna bağlı olarak tepkiler de büyüyor. Halk sokağa çıkıyor. Çeşitli yol ve yöntemlerle tepkisini –örgütsüz de olsa- ortaya koyuyor.

AKP faşizminin yönetememe krizi büyüdükçe ağzı salyalı sivil faşistlerin ve polisin halka saldırısı da şiddetleniyor, zulümleri de büyüyor.

Milyonlarca öğrenci açlık sınırında yaşıyor. Yoksul olduklarından dolayı gerici faşist yapıların yurtlarına mahkum ediliyor. Geçinebilmek için hem okurken hem de çalışmak zorunda bırakılıyor (iş bulmak mümkünse tabii).  Bunların yaşandığı ülkemizde üniversite gençleri bir forum düzenlemek ve konuşma yapmak istiyor. Bu AKP faşizmini rahatsız etmiş olacak ki kenarda hazır tuttuğu itlerinin iplerini salıyor. Polis ve ülkücü faşistleri öğrencilerin üzerine salıyor.

Arkasında polis olmadan asla devrimcilerin karşısına çıkmaya cesaret edemeyen faşist güruh yine aynı şekilde öğrencilere saldırdı. Saldırıyı önce izleyen polis, faşistlerin saldırısı püskürtülünce araya girerek, faşistlerle birlikte devrimci öğrencilere saldırdı… Biber gazı sıktı, gözaltına aldı.

Halkın ekmeği elinden alınmaya devam ediliyor. Açlık büyüyor. Artık mızrak çuvala girmiyor ülkemizde. Böylesi zamanlarda halkın her hareketine saldırmak için hazır bulunan faşistler kullanılacaktır, saldırılar artacaktır. Bu gerçek unutulmamalıdır.

Bu yüzden örgütlenmek halkın en temel sorunudur. Yoksulluktan açlıktan kurtulmak için örgütlenmek, resmi sivil her türlü faşist saldırılara karşı hazırlıklı olmak artık yaşamsal zorunluluktur…

Sosyal ağlarda paylaşın