Bir Tutsak Daha Katledildi; GARİBE GEZER öldürüldü – ”intihar değil katliam”

Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve sistematik işkence gören Garibe Gezer, bulunduğu hücrede katledildi.

Defalarca yarıçıplak halde yerlerde sürüklenen, süngerli odada işkenceye, tacize ve tecavüze uğrayan bir tutsaktı Gezer. Geçtiğimiz aylarda ‘süngerli oda da’ kendisine uygulanan işkenceyi protesto etmek için intihara teşebbüs etmişti. Dün hapishane idaresinin aileye verdiği haberle intihar ederek öldüğü duyuruldu.

Gezer’in cenazesi İstanbul Havalimanı’na getirilmek üzere yola çıktı. Cenaze buradan öğleden sonra memleketi Mardin’in Dargeçit ilçesine gönderilecek

Garibe’nin bir abisi 2014 de katledildi, diğer abisi kardeşinin akıbetini öğrenmek isterken vuruldu felç oldu. Bir abisi ise halen hapiste.

Gezer’in otopsisi’de avukatlarından ve ailesinden gizlenerek yapıldı. İHD ve ÖHD adına Av Jiyan Tosun, Av Veysi Eski, Av Jiyan Kaya, Av Elif Taşdöğen ve Av Beritan Kalbişen; Garibe’nin otopsisine katılmak, cezaevinden görüntüleri almak üzere giderken, otopsi işlemi bitirildi. Bir katliamın delilleri daha yok edildi.

Bir çok kurum, örgüt, kadın örgütü, siyasi parti açıklamalar yapmaya başladı. İHD, HDP başta olmak üzere; takipçisi olacaklarını, peşini bırakmayacaklarını ifade ettiler. Şüpheli ölüm, manidar ölüm gibi açıklamalar arka arkaya yazılır oldu. İntihar’da olsa, doğrudan faşist cellatlar öldürmüşte olsa; tek gerçek şudur ki; cezaevi yönetimi ve savcılık başta olmak üzere bu, faşizmin bir katliamıdır. Manidar olansa, Gezer için açıklama yapan kurumların faşizm gerçeğini ortaya koymaktan kaçınmasıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın