Fransa’da Kovid Soygununa 90.000 Polis

Doğan Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Fransız hükümeti yeni aldığı kararla, pandemiye karşı önlem kurallarını hayata geçirmek amacıyla ülke genelinde 90 bin polis ve jandarmayı ülke genelinde seferber ettiğini duyurdu. Açıklamaya tepki gösteren Fransa Polis Sendikası ise “Bizim halkımıza anlatmaya çalıştığımız, kontrollerin bize, polise dayatılmasıdır. Bu dayatmayı bizzat valilikler kontrol noktalarına gelerek bizleri denetlerler…!”

Hükümetin halka dayatılan bu baskıcı uygulamalarına tepkilerini sert bir dille dile getiren polis sendikası, ” Hiç bir meslektaşımızın bana bu yaptıklarından zevk aldığını söylememiştir. Durum bizleri de gerginleştiriyor. Dayatmaları uygulamak çok zordur. Örneğin hükümetin aldığı dışarda içki yasağı, altı kişiden fazla kişinin bir araya gelmemesi veya on kilometre uzaklığa gitme durumu… 90 000 polis ve jandarma birimi, çetelere karşı değil, tecavüzcülere, yağma, adam kaçırma, saldırı, hırsızlık veya suçlulukları yakalamak için değil de, pandemi süreciyle ilgili alınan kararların uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için konuşlandırıldı. 18 Mayıs 2020’den bu yana 300.000 ceza keserek, meslektaşlarımızın çoğu bugün kendilerini Covid vergi tahsildarları gibi hissediyor!”

Fransa devleti halkından korkarak baskıcı kararlar ile halkı denetim altına almaya çalışmaktadır! Aşı konusunda sınıfta kalan Fransa, çözümsüzlüğünün üzerini örmek için çareyi polis ve jandarmayı halkın üzerine yollayarak, para cezalarıyla bir yandan boşalan kasalarını doldurmaya çalışırken bir yandan da sindirmeye çalışmaktadır!

Sosyal ağlarda paylaşın