Halkın Avukatları Mahkemedeydi

Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı’nın tutuklu yargılandığı davanın duruşması bugün yapıldı.

Halkın avukatları HHB Avukatı Barkın Timtik ve aynı zamanda Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı olan Selçuk Kozağaçlı’nın yeniden görülen olan duruşması  18. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Çağlayan Adliyesi’nde görülecek duruşma öncesi, mahkeme başkanının görüşmeyi reddetmesiyle büyük salon tahsisi sağlanmadı; salonda ise kimsenin ayakta bekleyemeyeceği öğrenildi. Bu mahkemenin adaletsizlikte ısrarının göstergesiydi ve bu adaletsizliğin görülmemesi gibi beyhude bir çabaydı. Tüm dünya bu davayı izliyordu.

Çünkü  Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı’nın davası için uluslararası heyet mahkemeyi izlemek için oradaydı. Milletvekilleri de Çağlayan Adliyesi’nde mahkemeyi izlemek için gelenler arasındaydı.

Fransa, İsviçre, İspanya ve İtalya’dan meslektaşlarına destek için gelen avukatlar, duruşmaya cüppeleriyle katıldı

ÇHD: “Meslektaşlarımız ve uluslararası heyet ile birlikte duruşma salonu önündeyiz”

Çağdaş hukukçular Derneği twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Meslektaşlarımız ve uluslararası heyet ile birlikte duruşma salonu önündeyiz. Mahkeme başkanının görüşmeyi reddetmesi nedeniyle büyük salon tahsisi sağlanmıyor ve kimsenin ayakta alınmayacağı iletildi” dedi.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) tutuklu bulunan üyeleri avukat Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı’nın yeniden görülecek olan davaları için şu çağrıda bulunmuştu: “7 Nisan’da Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in tutuklu yargılandığı dosyanın duruşması görülecek. Yargıtay’ın 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Kozağaçlı ve Timtik yönünden bozmasının ardından 2013 ÇHD dosyası ve 2017 dosyası birleşti. Böylece uzun tutukluluk nedeniyle tahliye edilme ihtimalleri doğdu. Bu nedenle katılım ve sahiplenme biraz daha önem kazandı.”

Sosyal ağlarda paylaşın