Emperyalizmin Uşakları Buluştu.

Emperyalizmin uşağı, onbinlerce insanın ölümünden sorumlu nazi özentisi Volodomir Zelenski, Erdoğan’ın daveti ile Türkiye’ye geldi.
İki ABD uşağının bir araya geldiğinde konuşacaklarının ne olacağı, hangi konular hakkında görüşecekleri asıl olarak belliydi ama ülkemizin faşist medyası bu ziyareti Erdoğan’ı pohpohlamak için kullandı.

Zaten Rusya’nın müdahale sebebi olan Ukrayna’nın NATO üyeliği meselesi hakkında Erdoğan yaptığı açıklamada efendisinin sözcülüğünü yaptı:
“Ukrayna, NATO’ya üyeliği hakediyor. Adil bir barışın kaybedeni olmaz.” dedi.

Görünen o ki, Rusya’nın AKP faşizmi ile sürdürdüğü denge siyaseti artık ABD tarafından istenmiyor. Erdoğan’ın Zelenski ile yaptığı açıklamaların başlıkları şöyle:

Erdoğan, “Gerilimin sıcak çatışmaya döndüğü günden beri de hakkaniyete aykırı bu savaşı reddettiğimizi kayda geçirdik. 2014’te Kırım’ın uluslararası hukuka aykırı şekilde ilhakından bu yana Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne egemenliğine ve bağımsızlığına olan desteğimizi tüm platformlarda ilan ettik” diye konuştu.
(Kırım, 2014 yılında yapılan referandumda %96.77 oranında evet oyu, Sivastopol ise %95.6 oranında evet oyu ile Rusya’ya bağlandı)

“UKRAYNA, NATO ÜYELİĞİNİ HAKEDİYOR”

Bir işbirlikçinin, ABD uşağının dış politikası ol(a)maz. Belirleyici olan efendisinin çıkarlarıdır. Erdoğan Rusya ile sürdürdüğü ilişkide de belirleyici olan ABD politikaları ve ABD çıkarlarıdır. Ukrayna’nın NATO üyeliği Rusya’nın müdahale sebebi idi. Gelinen aşamada Zelenski’yi Türkiye’ye çağırıp, Ukrayna’nın NATO üyeliğini hakkettiğini söyleyen Erdoğan ABD’nin sözcülüğünü yapıyor. Ve kendisinin asıl olarak uşak olmaktan öte bir sıfat taşımadığını tekrar göstermiş oluyor.

Erdoğan, “Esir mübadelesi konusunda Ukrayna tarafını dinledik. Rusya tarafı ile de görüşüyoruz. Konuyu Putin’le de görüştüm. Önümüzdeki ay Putin’in Türkiye’ye ziyareti olacak. Bu arada olacak telefon görüşmelerinde de bu konuyu ele alacağız. Esir takasları öncelikli gündemimiz arasındadır. Takipçisiyiz. Ümit ediyorum ki kısa zamanda netice alalım” dedi.

Faşist çete Azov tugaylarının 5 komutanının Türkiye’de kalması konusunda anlaşmaya aracılık yapan Erdoğan, bu anlaşmayı bozdu. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Ukrayna ve Rusya arasında esir takası anlaşmasına aracılık yapan Erdoğan yönetiminin aracılık gibi sorumluluk gerektiren konuda bir diplomatik rezaletin altına imza attı. Bir onursuzluk daha yaptı. Kremlin Erdoğan’ın yalan söylediğini yaptığı açıklama ile dile getirdi…

Sosyal ağlarda paylaşın