“EBRU TİMTİK VE HALKIN TUTSAK AVUKATLARI GÜNÜ” İçin Eylemler Yapıldı…

Avrupa Barolar Konfederasyonu’nun 16 kasım’daki eylem çağrısına paralel olarak Avrupa Halk Cephesi tarafından da 16 Kasım “EBRU GÜNÜ” ve “HALKIN TUTSAK AVUKATLARINA ÖZGÜRLÜK GÜNÜ” olarak ilan edilmiş ve Ebru Timtik’i anmak ve 17 Kasım’da mahkemeye çıkarılacak olan halkın tutsak avukatlarını sahiplenmek için eylem çağrısı yapılmıştı.

Bu çağrı çerçevesinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Konsolosluk önünde veya meydanlarda eylemler gerçekleştirildi, anmalar yapıldı.

Atina: Konsolosluk Önü Eyleme Saldırı

16 Kasım “Ebru Günü” ve “Halkın Tutsak Avukatlarına Özgürlük Günü” eylemlerinin ilki Atina’da gerçekleştirildi.

Bu eylemde bir kez daha Yunanistan devletinin ve polisinin saldırganlığına tanık olundu.

Ve çarpıcıdır ki; Halkın Tutsak Avukatlarına Özgürlük için eylem yapılan bir günde, Yunanistan polisi, eylem yapanların içinde yer alan halkın avukatlarına da saldırdı. 

Eylemde 9 Kişi gözaltına alındı.

Viyana’da Dayanışma Mitingi: “Sahiplenmemiz Sürecek!”

16 Kasım’da Türkiye’de tutuklu Halkın avukatlarına destek amacıyla Viyana’nın Mariahilfer Caddesi’nde bir dayanışma mitingi düzenlendi.

Avusturya Halk Cephesi tarafından düzenlenen ve saat 18.00’de başlayan eylemde, tutuklu Halkın Avukatlarının fotoğraflarının yer aldığı farklı afişlerin yanı sıra, avukat Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in fotoğraflarının yer aldığı, Almanca ve Türkçe “Halkın Tutsak Avukatlarına Özgürlük – Avusturya Halk Cephesi” yazılı bir pankart açıldı.

Bir yıl önce adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda şehit düşen avukat Ebru Timtik’in büyük resmi de pankartın yanına asıldı ve etrafı kızıl karanfillerle süslendi. Eyleme Avusturya Partizan Örgütlülüğü de destek verdi.

Avusturya İnnsbruck’da Gösteri: “ADALET İÇİN BİR MUMDA SİZ YAKIN”!

16 Kasım’da bir başka eylem de Avusturya’nın İnnsbruck şehrindeydi.

Saat 17.00’de Maria-Theresien-Straße’de yapılan eylemde, stand açıldı, “Halkın Tutsak Avukatlarına Özgürlük” yazılı Almanca Türkçe pankart asıldı.

“ADALET İÇİN BİR MUM DA SİZ ALIP GELİN!

ADALET İÇİN BİR MUM DA SİZ YAKIN!” denilerek çağrısı yapılan eylemde Ebru Timtik’in büyük bir resmi de açıldı.

Eylemde yapılan açıklamada 16-17 Kasım için Avrupa Barolar Birliği’nin aldığı karar hatırlatılarak, “bugün bizler de eylemdeyiz, bu haklı meşru talebi sahipleniyoruz” denildi.

Almanya Stuttgart: Halkın Avukatları Onurumuzdur!“

Almanya’nın Stuttgart şehrinde ölüm orucu şehidi adalet savaşçısı Ebru Timtik için Avrupa’nın birçok şehrinde yapılan eylemler kapsamında oturma eylemi yapıldı. Türkiye konsolosluğu önündeki oturma eyleminde Ebru Timtik Ölümsüzdür yazılı döviz tasındı.

Basel’de Anma: “Halkın avukatları derhal serbest bırakılsın!”

İsviçre Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, “Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı’nın devrimci avukatlık geleneğini sürdürdükleri için adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde hapsedildiği” belirtilerek, şöyle denildi: “Avrupa Halk Cephesinin ilan ettiği 16 Kasım Ebru Günü’nünde Boran Kültür merkezinde saat 17 de toplanacağız ve bulunduğumuz yerlerde Ebru’yu anacağız.”

16 Kasım’da Basel’deki Boran Kültür Merkezi’nde bir anma düzenlendi.

Brüksel’de Halkın Avukatlarıyla Dayanışma

Belçika’nın başkenti Brüksel’de çeşitli baroların ve avukat örgütlerinin temsilcisi avukatlar Avrupa Barolar Birliği’nin çağrısıyla büyükelçilik önünde bir eylem gerçekleştirdiler. 16 Kasım günü Brüksel Türkiye büyükelçiliği önünde yapılan eyleme 23 avukat cübbeleri ile katıldı.

Eylemde Halk Cepheliler de yer alarak, Belçikalı avukatlarla omuz omuza ve hep bir ağızdan “halkın tutsak avukatlarına özgürlük” sloganını haykırdılar. 

Eylemde yapılan konuşmalarda Türkiye’de iktidarın giderek daha fazla baskı yaptığı dile getirilirken, İnsan hakları sözcüsü Avukat Alexis Deswaef yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Avukatları, gazetecileri, akademisyenleri hapishanelere doldurmasından görüyoruz ki Erdoğan iktidarı diktatörlüktür. Bugün burada meslektaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Yaptığımız eylemi konsolosluk görüyor, fotoğraflar çekiyorlar. Erdoğan iktidarı avukat arkadaşlarımızın yalnız olmadığını görecek”!

Nitekim tüm dünya halkın avukatlarının yalnız olmadığını gördü.

Exif_JPEG_420

Açıklamalar:

Almanya AEMK Komitesi, yaptığı açıklamada, Avrupa barolarının aldığı karara değinilerek şöyle denildi:

“Bu sahiplenme enternasyonal dayanışmanın, halkların kardeşliğinin en önemli göstergelerinden biridir. Emperyalizm ve uşağı olan faşist AKP devrimcileri, Marksist-Leninistleri Türkiye’de ve uluslararası çapta tecrit edip imha etmek isterken halkın avukatları geliştirdikleri bu direniş geleneğiyle düşmanın bu politikalarını delmeyi başardı. Onun için Berlin, Brüksel ve Madrid’de bulunan tüm halkımızı bu eylemlere katılmaya çağırıyoruz! Biz Halkın avukatları özgürlüklerine kavuşana kadar, vatanımızda adalet sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz!”

Almanya Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada da “16 Kasım “Ebru Timtik Günü”nde Bizler de Alanlarda, Konsolosluk Önlerinde Olacağız” denildi. Açıklamada ayrıca şu çağrı yapıldı: 

“Ebru Timtik tüm dünyanın gözlerini bu hukuksuzluğa çekerken kendi canını vermekten çekinmedi. Şimdi dünya avukatlarına ışık oluyor yol gösteriyor. Ancak halkın avukatlarına yaşatılan hukuksuzluk sürüyor. 17 Kasım günü Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı’nın duruşmaları var.  Onların özgürlüğünü istemek için, bu talebin bizim talebimiz olmaya devam ettiğini göstermek için bizlerde alanlarda, dünya avukatlarının yanında olacak Halkın Avukatlarına özgürlük isteyeceğiz. Tüm halkımızı da bizimle birlikte alanlarda olmaya,  aynı talepleri dillendirmeye,

Halkın Avukatlarına özgürlük İstemeye çağırıyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın