Direnişin Etkisi Yayılıyor: Ebru Timtik’e Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nden ödül

27 ağustos günü ölüm orucu direnişinin 238. gününde ölümsüzleşen Ebru Timtik dünya hukuk gündeminde. Özelde adil yargılanma hakkı için ama en genel anlamda ülkede kabul ettirilmeye çalışılan hukuksuzluğu, adaletsizliğe karşı bedenlerini ölüm orucuna yatırarak barikat olan iki avukattan biriydi Ebru Timtik. Aynı büroda avukatlık yaptığı yoldaşı Aytaç Ünsal ile bu tarihi direnişi hayata geçiren Ebru Timtik şimdi hukukun ve adaletin  sembolü oldu.

Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nin (CCBE) bu yılki İnsan Hakları Ödülü ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik’e verildi. Ödüle Timtik ile birlikte ayrıca, hapiste tutulan yedi Mısırlı avukata verildi.

Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nin 2020 İnsan Hakları Ödülü ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik adına avukat Aytaç Ünsal aldı.

Aytaç Ünsal törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“Ebru çok iyi bir avukattı. Ebru meslektaşımdı ve arkadaşımdı. Ölüm orucunda aylar süren uzun bir yolculuğu da birlikte kattettik. Açlığı paylaştık. Fakat açlığımız yiyeceklere değildi. Biz adalete açtık. Ölüm orucunun sonunda Ebru’yu fiziki olarak kaybettik. Fakat altını çizmek istiyorum Ebru bugün burada. Şu an benimle. Ve her zaman halkların adil yargılanma hakkı ve adalet mücadelesinde yaşayacak.

“Bildiğiniz gibi halkların temel hakları ve adil yargılanma hakları saldırı altında. Hem de sadece Türkiye de değil tüm dünyada durum böyle. Avukatlığın temeli, özü ise hak savunuculuğudur. Bütün kanuni yolların kapandığı yerde halkı ve haklarımızı savunmaya devam etmektir. Ebru hepimize bunu gösterdi.

“O bu ideallere sahip avukatların pratiğinde yaşamaya devam edecek. Bizimle dayanışma da gösterdiğiniz emekleriniz ve bu özel ödül için teşekkür ederim.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.