Venezuela ve İran Arasında Amerikan Ambargosuna Karşı İşbirliği

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, İran’da yayın yapan IRNA’ya yaptığı açıklamada, Venezuella ve İran arasında işbirliğine karar verdiklerini belirtti.

Arreazas bu işbirliğine ilişkin “emperyalist kuşatmaya karşı özgür olmaya karar verdik” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Mohamad Javad Zarif de “ABD’nin baskılarına ve zorbalıklarına teslim olmadıklarını” belirtti.

Venezuella’da uzun süredir süren ABD ambargosu, koronavirüs salgını sürecinde de Venezuella’nın gereken önlemleri almasına engel oluyor.

Tabii Amerikan emperyalizmi için halkların sağlığı diye bir şey söz konusu değil. O salgını da bir ülkeyi, halkı teslim almak için kullanabilir. Emperyalizmin ahlakı yoktur.

Amerikan ve Avrupa emperyalizmi, kendilerine boyun eğmeyen veya tam teslim olmayan tüm ülkelere karşı ekonomik, siyasi, askeri ambargolarla, kuşatmalarla, işgallerle saldırıyor.

Tüm ülkeleri, halkları, örgütleri, teslim olmaya zorluyor.

Bu koşullarda ülkeleri, halkları, örgütleri ayakta tutacak olan iki şey var:

Birincisi; emperyalizme karşı direnme kararlılığı.

İkincisi; halkların ekonomik, siyasi güç birliği ve enternasyonal dayanışması.

“Amerika ölüme direnen bir imparatorluktur”

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, İran Devlet Ajansı’na (IRNA) verdiği röportajda, ABD ambargolarının her iki ülkeyi de ciddi şekilde etkilediğini, her iki ülkenin bu durumu değerlendirip işbirliği çabalarının artırılması gerektiğini, bunun Venezuela’nın önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Arreaza Venezuela ve İran arasındaki emperyalizme karşı işbirliğinin örnek olması gerektiğini belirtirken, Zarif, İran’ın Venezuela’nın petrol endüstrisini canlandırmasında aktif rol aldığını vurguladı.

Röportajda ABD başkanlık seçimine de değinen Dışişleri Bakanı Arreaza, Biden’a dair büyük beklentileri olmadığını belirtti.

Arreaza, Amerikan emperyalizminin politikalarına ilşikin olarak da şöyle dedi: “Washington’daki seçkinler kendi tarihlerine bakmalı ve güç kaybederek ölüme direnen bir imparatorluk olduklarını anlamlılar”.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.