Saadettin Tantan: “Bir tas çorbaya insanları öldürmeye hazır bir sürü kişi var”

ANAP-DSP-MHP koalisyonunda İçişleri Bakanlığı yapan eski emniyet müdürlerinden Saadettin Tantan “Bir tas çorbaya insanları öldürmeye hazır bir sürü kişi var” açıklamasında bulundu.

19 aralık katliamında 20 hapishaneye aynı anda saldırarak 28 devrimciyi katleden  57.hükümetin içişleri bakanı Saadettin Tantan sık sık gündemde olan dini yapılanmalar ve organize suç örgütlerine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Diri diri insanların yakıldığı katliam saldırısını aylar öncesinden planlandığı açığa çıkmıştı.

Ayrıca Sadettin Tantan, mafya ve cemaat yapılanmalarının çoğalmasına yol açan nedenler arasında yoksulluk ve işsizlik gerçeğine dikkat çekti!

 Şimdi akla gelebilecek soruların başında: 19-22 aralık katliamında diri diri insan yakan bir katil nasıl böyle bir cümle kurabilir? Zira mafya çeteleri bile böylesi bir katliamın planlayıcısı, uygulayıcısı yani sorumlusu Saadettin Tantan kadar soğuk kanlı katil olamaz. Sonuçta mafya hiç bir işini devletin denetiminin dışında yapamaz, bu çok bilinen bir gerçektir.

Geçmişte, cuntadan günümüze devletin tüm yüksek mevkilerinde görev almış, emniyet müdürlüğü içişleri bakanlığı gibi görevlerde bulunarak bugün bahsettiği tablonun oluşmasında önemli pay sahibi olduğu tartışmasız olan devlet adamı mafyadan, cemaat yapılanmalarından şikayetçi olurken neyi hesaplamaktadır?

Devlet mafya içiçeliği bilinen ülkemizde, bu içiçeliği köklü hale getiren ve faşist mafyayı devletin her türlü pis işlerinde kullanan Saadettin Tantan ve onunla aynı makamda oturan, Abdulkadir Aksu gibi, Mehmet Ağar, Muharrem Güler, Süleyman Soylu gibi içişleri bakanları  değil midir?

Bir tas çorbaya insanları öldürmeye hazır bir sürü kişi var diyen Saadettin Tantan’a sorulacak bir diğer soru ise kendisinin onlarca devrimciyi ne karşılığında katlettiği sorusudur. Sen ne karşılığında katlettin halkın evlatlarını, halkın en yiğitlerini? Ülkeyi ABD’ye, İMF’ye satmak için “önce devrimcileri susturmak” amacıyla yapılmış katliam olduğunu 57. Hükümetin Başbakanı Ecevit ABD yolculuğuna çıkarken dile getirmişti. Sen Saadettin Tantan, o hükümetin İçişleri Bakanıydın.  

Mafyanın ve cemaatlerin yaygınlaştırılması bizzat “eli tespihlileri” çoğaltma politikasıdır ve özellikle ANAP iktidarı tarafından daha kapsamlı hayata geçirilmiştir. Saadettin Tantan komiser yardımcısı olarak başladığı halk düşmanlığı görevini ANAP’tan parlamentoya girip İçişleri bakanlığı yaparak devam ettirmiştir.

Hele hele sen gibi bu ülkede yaşanan yoksulluk ve işsizliğin sorumlularından biri olarak bundan bahsedebilecek durumda değilsin. Evet ülkemizde yoksulluk ve işsizlik var. Bundan 12 faşist cuntası ile ülkeyi, özelleştirmelerle, faşist eğitim sistemiyle, YÖK ile, emperyalizm bağımlılığını köklü hale getirerek, yüzbinlerce insanı işkencelerden geçirip binlercesini katlederek hayata geçiren ANAP sorumludur. Bugün AKP iktidarı ANAP’ın devamıdır.

Uzun zamandır sesi çıkmayan Saadettin Tantan, yukarda bahsettiği tabloya çözüm olarak “Artık, Türkiye şu gerçeği görmeli: Türkiye’de yetişmiş insan gücü, bu kimliksizliği ortadan kaldırabilir. Bugün maalesef cahil kalmış bir bürokrasi var. Artık sizin bürokrasiyi, güvenlik güçlerini, istihbarat teşkilatlarını yeniden dizayn etmenizde büyük fayda var.” diye konuştu. Yani bildiği tek yöntemi önermiş. Bugün uyguladığınız baskı terör yetersiz kalıyor. Polisi, iti, MİT’i yeniden dizayn edin! demek istemiş. Tescilli katil başka ne önerebilirdi ki!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.