Devrimci Tutsak Erdal Gökoğlu’na Migren İlaçları Verilmiyor!

2017 kasım ayında Belçika polisinin tutuklayarak Almanya’ya teslim ettiği Erdal Gökoğlu’nun migren ağrıları kendisine işkence yapmak için kullanılıyor. Konuya ilişkin Musa Aşoğlu’na ve Erdal Gökoğlu’na Özgürlük Komitesi bir açıklama yaptı. “Bir ülkenin demokratik bir ülke olup olmadığını anlamak için hapishanelerine bakın” denir. Aşağıda yapılan açıklamada devrimci tutsak Erdal Gökoğlu’na yapılan uygulamayı okuduktan sonra Alman devletinin nasıl bir devlet olduğunu okurlarımız çok daha iyi kavrayacaktır:

Erdal Gökoğlu yaklaşık bir buçuk yıldır Hamburg’un Dammtor hapishanesinde tutsak. Tutsaklık sürecinde sık sık migren krizleri geçiren Erdal Gökoğlu’na keyfi uygulamalar yapılıyor.

Daha önce MRT çekimi için hastaneye götürülmesi gerekirken, ellerini ve ayaklarını zincirleyerek götürmek istedikleri için gitmemişti. Gerekçeleri ise kendisinin tutsak olması ve doktorların hangi tutsak olduğunu bilmemeleriydi. Erdal Gökoğlu bu anlayıştan kaynaklı MRT çekimine gitmedi.

Şimdi ise yaklaşık 2 haftadır Erdal Gökoğlu’na keyfi olarak ilaçlarını vermiyorlar. Ağır migren krizleri geçiren Erdal Gökoğlu hücresinde gardiyandan ilaç istiyor. İlaçlarını geciktirmeli getiriliyor. Bunun yanı sıra gözümüzün önünde içeceksin dayatması yapılıyor. Erdal Gökoğlu kendisinin siyasi tutsak olduğunu, uyuşturucu bağımlılarına yapılan dayatmaların kendisine de yapıldığını ve bundan dolayı da bu uygulamayı kabul etmediğini söyledi.

Erdal Gökoğlu bu yaşanılanlardan kaynaklı ağır krizlerine rağmen ilaçlarını hücresinde almıyor. Geçen haftaki duruşma Erdal Gökoğlu’nun baş ağrısından dolayı erken bitirilmişti. Daha sonra hücresine doktor gitmiş sağlığını kontrol etmek için. Erdal Gökoğlu bu sorunları doktorla da paylaşmış ve ilaçlarını hücresine istediğini söylemiş. Avukatları da ayrıca mahkeme heyetine bu konuda başvuruda bulundu. Erdal Gökoğlu’nun başına gelecek herhangi bir şeyden Dammtor hapishanesi sorumludur! Erdal Gökoğlu derhal tedavi edilmelidir.

Musa Aşoğlu’na ve Erdal Gökoğlu’na Özgürlük Komitesi -Freiheitskomitee

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.