Yürüyüş Dergisine polis baskını


İstanbul Gazi mahallesindeki Yürüyüş Dergisi bürosuna polislerce baskın yapıldı. özel hareket polisleri ve polis helikopteriyle yapılan baskında Grup Yorum üyesi Ali Aracı, Yürüyüş Dergisi Emekçileri: Merve Kürt, Ümit Çimen ve Yılmaz Viraner gözaltına alındı.

Grup Yorum ve Anti-Emperyalist Cephe tarafından yapılan yazılı açıklamalarda baskın protesto edilerek gözaltına alınanların serbest bırakılması talep edildi.

Grup Yorum tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Hakkında vur emri verilerek, başına ödül konulduğu halde, devrimci sanat için üretmeye devam eden arkadaşımız Ali Aracı derhal serbest bırakılsın!

“Devrimci sanat tam da budur… Tüm baskılara rağmen direnmeye, üretmeye devam etmektir! Halk için sanat yapmanın bedelini ödüyoruz, ödemeye de devam ederiz! Çünkü biz yürüdüğümüz bu yolda her daim yürümeye devam edeceğiz! Halka gerçeği anlatmaktan, halkımıza umut olmaktan asla geri adım atmayacağız! Bu bize ve tarihimize yakışmaz… Biz söylediğini yapan, yaptığını sonuna kadar savunan bir müzik grubuyuz!

Biz tarafız… Ezenin ve ezilenin olduğu yerde ezilenden tarafız. Tarafız, taraf olmaktan da gurur duyuyoruz! Taraf olmak, doğrudan yana olmaktır. Doğru, ezmemek sömürmemektir! Taraf olduğumuz için kurumumuz 2 sene içerisinde kurumumuz 9 defa basıldı. Konserlerimiz yasaklandı, tutuklandık. Başlarımıza vur emri verilerek ödül konuldu. Ama biz tüm bunlara rağmen direnmeye, üretmeye devam ettik.

30’dan fazla bestemiz çıktı, Dünyanın farklı kıtasında onlarca konser verdik, vermeye devam ediyoruz! 26 Mayıs günü Taksim’de verdiğimiz konser bunun en somut örneğiydi. Konserden 10 önce kurumumuz basıldığı halde biz bu konseri verdik! Türkülerimizi hep bir ağızdan söyledik!

Arkadaşımız Ali Aracı da tüm baskılara rağmen geri adım atmadı. Tüm bu koşullara rağmen direnmeye, üretmeye devam etti! Halkımıza çağrımızdır; Ali Aracı’yı sahiplenelim! Arkadaşımızın sesi olalım! Devrimci sanatı “terörize” etmelerine izin vermeyelim!. Ali Aracı Derhal Serbest Bırakılsın! Grup Yorum

Anti-Emperyalist Cephe açıklamasında ise “Onlarca kez Yürüyüş Dergisi Bürosunu basmasına rağmen derginin her koşulda basılıp dağıtıldığını göremeyecek kadar kör ve ahmak bir iktidar ve onun uşakları var karşımızda. Çaresizlik içindeki son çırpınışları bunlar” denilerek sunlara yer verildi:

Bir yanda efendisi ABD`ye ülkemizin son kalan  zenginliklerini peşkeş çekerken, diğer yandan halkımıza yine emperyalistlerin emrettiği yozlaştırmayı dayatıyor. Komşu ülke halklarına emperyalistlerin emriyle saldırıp, ülkemizin vatan evlatlarının kanını döktürüyor. Halkımızı yokluk içinde soğana bile muhtaç hale getirip, tarım ülkesi vatanımızı emperyalist ülkelere bağımlı bırakıyor. Ülkemizde bu denli ekonomik ve sosyal sorun varken AKP faşizmi kendi zulmünü, kendi vatan hainliğini yazan vatansever basın emekcilerinin bürolarını basıyor.

Türkiye Emperyalist basın organlarının yaptığı araştırmada bile dünyada basın özgürlüğü sıralamasında Uganda, Afganistan gibi ülkelerden sonra geliyor.

Anti Emperyalist Cephe olarak diyoruz ki: Faşizm dünyada hiç bir zaman halkların adaletinden kaçamamıştır. Yürüyüş Dergisine yapılan baskınlarla vatansever basın emekçilerini susturamayacaksınız. Yürüyüş Dergisi halkın dergisidir. O dergi yarın yine çıkacak ve dağıtılacaktır.

İşkence ile gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Ali Aracı, Yürüyüş Dergisi Emekçileri: Merve Kürt, Ümit Çimen ve Yılmaz Viraner`in  yerini yeni basın emekçileri dolduracaktır.

Haksız ve adaletsiz bir şekilde Gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Ali Aracı, Yürüyüş Dergisi Emekçileri: Merve Kürt, Ümit Çimen ve Yılmaz Viraner`in derhal serbest bırakılsın HIRSIZ, KATİL, FAŞİST, TETİKÇİ DEĞİL GAZETECİYİZ YAŞASIN YÜRÜYÜŞ DERGİSİ EMEKÇİLERİ- ANTİ EMPERYALİST CEPHE

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.