ÇHD’liler Ebru Timtik’i Mezarı Başında Andılar: “Ebru’suz ama asla umutsuz değiliz”

Geçen yıl, “Adil yargılanma” talebiyle gerçekleştirdiği ölüm orucunun 238’inci gününde şehit düşen adalet savaşçısı Avukat Ebru Timtik, 1. ölüm yıldönümünde ÇHD’li meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen anma, Ebru Timtik’in İstanbul Gazi Mahallesi’nde bulunan mezarı başında yapıldı.

Anmada “Ebru Timtik ölümsüzdür” pankartı açılırken, meslektaşları tarafından konuşmalar yapıldı. Anmada ayrıca Ebru Timtik’in sevdiği türküler seslendirildi.

Akbulut: “38 kiloluk bir devi omuzladık”

“Mücadelesi 2 milyon avukatta yankısını buldu.”

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Çiğdem Akbulut, Ebru Timtik’in başucunda gerçekleştirdiği konuşmada, “Bir yıldır Ebru’suz ama asla umutsuz olmadıklarını” belirtti. Akbulut, Timtik’in şehit düştüğünde 38 kilo olduğunu dile getirerek şöyle dedi:

“38 kiloluk bir devi omuzladık. Onun bir su damlası kadar kalmış bedeni bütün dünyada fırtınalar kopardı. Adalet mücadelesi dünyada 2 milyon avukatta yankısını buldu. Ebru hayatı boyunca bazen bir dost, bazen bir kardeş, bazen bir abla, bazen bir anne gibi yol gösterici oldu bize. Direnişiyle de bütün dünya halklarına mücadeleyi işaret etti. … Seni, bitmek bilmeyen bir direnç kaynağı olarak yüreğimiz üstünde taşıyoruz.”

“Senin yerine de adalet mücadelesine devam ediyoruz.”

Çiğdem Akbulut konuşmasının devamında ayrıca şunları vurguladı:

“Ebru, tahliye olursak adalet mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz… demişti… Sensiz yani çok büyük bir eksikle ama yokluğunun verdiği dinmeyen öfke ile senin için, senin yerine de adalet mücadelesine devam ediyoruz. Bunu çok iyi yaptığın için, halkların özgürlüğü ve hakları için varın yoğunla mücadele ettiğin için tutsak ettiler seni.”

“Bunları bizden alanlara karşı öfkemiz çok daha büyük ve hiç dinmeyecek. Ebru, ‘Hodri Meydan!’ demiştin gizli tanıklara, boş salona okunan 159 yıla, halklara yöneltilen bütün adaletsizliklere. Senin ‘Hodri meydan’ dediğin yerden devam ediyoruz meydan okumaya. Seni, çok sevdiğin derneğin adına koştuğumuz her hak arayışında yaşatacağız.”

Sosyal ağlarda paylaşın