Polis’ten Berkin’in Annesine: Ben mi öldürdüm ? Öyleyse iyi yapmışım.

Ebru Timtik anmasında kimlik kontrolü yapan polislere “Ben öldürdüğünüz çocuğun annesiyim” diyen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’a bir polis, “Ben mi öldürdüm; öyleyse iyi yapmışım” sözleriyle yanıt verdi.

Polisin bu yaklaşımı aslında bir suç itirafı olarak ele alınmalıdır. Berkin Elvan’ın annesinin o an dile getirdiği Berkin’in katilinin tek polis değil, tüm polisler olduğu gerçeğine, polis hangi amaçla “öyleyse iyi yapmışım” cevabını vermiş olursa olsun suçun savunulması olmasının yanında itirafın dile yansımasıdır…

Evet Berkin’in, Berkin gibi tüm halk çocuklarının katili AKP faşizmidir. AKP faşizminin tüm yöneticileridir. Erdoğan’dır. Polisine verdiği emirle katledilmiştir Berkin ve tüm halk çocukları. Berkin’in katili AKP faşizminin emrindeki POLİSTİR. Ve Gülsüm Elvan’a verilen, “öyleyse iyi yapmışım” cevabı aslında bir gerçeğin daha dile getirilmesidir : Berkin’in katili bir tek Fatih Dalgalı değildir. Faşizmin polisinin tamamıdır.

  Halka karşı işlenen hiç bir suçun cezalandırılmadığı gerçeğine ek olarak suçun savunulması da mükafatlandırılacağı bilinir ülkemizde. Bu özellikle AKP faşizmi döneminde daha fazla görülür hale geldi.

Halk çocuklarını katledenler her ortamda bu kadar cürretli olmazlar. En ufak bir yargılama, azıcık bir ceza alma ihtimali söz konusu olduğunda dün can hıraş savunduklarını tereddüt bile etmeden inkar eder, yalan söylerler, “ben yapmadım o yaptı” diyerek birbirlerini satarlar.

Halka karşı işlenen suçlar belki bugün AKP tarafından cezasız bırakılır, belki mükafatlandırılır ama halk bu suçları unutmaz. Hiç unutmaz !

Sosyal ağlarda paylaşın