Berlin… Ossendorf… Brüksel.. Amsterdam… 5 MEVZİDE ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR…

Adalet Nöbeti, Berlin’de Almanya Adalet Bakanlığı’nın önüne kurulan çadırla başladı.
Açlık grevinin 8’nci ayına ulaştığı bugünlerde adalet için mevziler daha da çoğalıyor.
Şu anda Almanya Parlamentosu önü, Köln Ossendorf Hapishanesi önü, Brüksel Almanya Konsolosluğu önü ve Amsterdam Almanya Konsolosluğu önünde olmak üzere, 5 yerde Adalet Nöbetleri tutuluyor.
5 Direniş mevzisinde de talepler aynı.

BERLİN ADALET ÇADIRI:

Süresiz açlık grevi direnişi, 18 Mart Dünya Tutsaklar Günü’nde başlatıldı. İki gün sonra 20 Mart’ta da Berlin Adalet Çadırı açıldı.
Berlin’deki Adalet Çadırı, tam olması gereken yerdeydi: Almanya Adalet Bakanlığı önü.
O gün bugündür, Almanya Adalet Bakanlığı önündeki direniş ve adalet çadırında, her gün, her saat, her dakika adalet talebi dile getiriliyor.
Süresiz Açlık Grevi direnişçileri, 8 Temmuz’dan itibaren çadırda yatıp kalkmaya, Adalet Nöbetini 24 saat sürdürmeye başladılar. Daha öncesinde çadır sabah kurulup akşam toplanıyordu. 8 Temmuz’da artık orası gecesi gündüzü olmayan bir direniş odağı oldu.

OSSENDORF HAPİSHANESİ ÖNÜ ADALET NÖBETİ

Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik’in tutsak olarak tutulduğu Köln Ossendorf Hapishanesi önündeki Adalet Nöbeti, 22 Ekim’de Grup Yorum üyeleri tarafından başlatıldı.
Grup Yorum üyeleri ve İhsan Cibelik’in tahliye edilmesi talebini sahiplenenler, haftanın 5 günü, hapishane önünde açtıkları çadırda, konuşmalarıyla, sloganlarıyla, marşlarıyla İhsan Cibelik için adalet talep ediyorlar.
Adalet, öncelikli olarak kanser teşhisi konulan İhsan Cibelik’in tedavisinin yapılabilmesi için tahliye edilmesini gerektiriyor. Bu nedenle, Ossendorf hapishanesi önündeki adalet nöbetinin öncelikli talebi, Cibelik’in derhal tahliye edilmesi.
Ossendorf Adalet nöbeti, 18. Gününde

ALMANYA PARLAMENTOSU ÖNÜ

Geçen haftadan bu yana, Berlin’de Almanya Parlamentosu önünde her gün bir eylem gerçekleştiriliyor.
9 Kasım’da Almanya Parlamentosu önünde başlatılan Adalet eylemiyle, süresiz açlık grevi direnişçilerinin talepleri, Almanya Parlamentosunun önüne kadar da taşınmış oldu.
“Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi” tarafından gerçekleştirilen eylemde Almanya Federal Parlamentosu önünde üç Devrimci Tutsağın resimlerinin olduğu bir pankart açılarak, süresiz açlık grevinin talepleri dile getiriliyor.
Sabit olarak hergün orada açılan pankartın üstünde “Faşist 129 yasaları kaldırılsın, Özgül Emre Ihsan Cibelik ve Serkan Küpeli tutuksuz yargılansın” yazıyor.

BELÇİKA-BRÜKSEL ALMANYA KONSOLUSLUĞU ÖNÜ ADALET NÖBETİ

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Almanya Konslosluğu önünde başlatılan Adalet Nöbeti, 6 Kasım’da başladı.
Konsolosluk önündeki eylem için gereken yasal başvurular yapılmasına rağmen, Belçika polisi, keyfi olarak bu eyleme izin vermedi. Ancak, direnişçilerin dediği gibi “Edalar için vakit yok”tu. Bu nedenle, eylem belirtilen tarihte başlatıldı.
İlk gün Almanya Konsolosluğu’nun talimatıyla Belçika polisi eyleme saldırdı ve eylemi gerçekleştiren Cahit Zorel gözaltına alındı.
Saldırı ve gözaltılar daha sonraki günlerde de sürdü. Ancak Adalet nöbeti de buna rağmen kesintisiz sürdürülmeye devam edildi.
15 Kasım’da Adalet nöbetçileri, yine Brüksel Almanya Konsolosluğu önündeler.

HOLLANDA-AMSTERDAM ALMANYA KONSOLOSLUĞU ÖNÜ ADALET NÖBETİ

Adalet Nöbeti başlatılan yerlerden biri de Hollanda’nın Amsterdam şehrindeki Almanya Konsolosluğu önü oldu.
Amsterdam Almanya Konsolosluğu önündeki Adalet Nöbeti, 8 Kasım’da başladı.
Halen süren eylemde, konsolosluk önünde açılan dövizlerde, Almanya’nın dört devrimci ve anti-faşisti 17 aydır tutsak ettiği, dört direnişçinin ise 8 aydır açlık grevinde olduğu belirtilerek, tutsakların tahliye edilmesi talebi dile getiriliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın