İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda… Dört Yerde Destek Açlık Grevi: “EDA’YI YAŞATACAĞIZ!”

Dört direnişçi tarafından sürdürülen Süresiz Açlık Grevinin 240’lı günlere ulaştığı bugünlerde, Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde yeniden destek açlık grevleri başladı.
Hollanda’da Erdem Varan, İsviçre’de Kadri Güvenç, Belçika’da Cahit Zorel ve Fransa’da Dev-Gençliler, destek açlık grevine başladıklarını açıkladılar.

İsviçre’den Kadri Güvenç, 15 günlük destek açlık grevine başladığını belirtirken, Belçika ve Hollanda’daki açlık grevi eylemleri, Almanya Konsoloslukları önündeki oturma eylemine paralel olarak gerçekleştiriliyor.
Açlık grevcileri yaptıkları açıklamalarda, şu anda herkesin tek yoğunlaşması gerekenin Eda’yı yaşatmak olduğu, taleplerin gerçekleşmesi için her zamankinden daha fazla yüklenmek gerektiği belirtildi.

Fransa Dev-Genç tarafında yapılan açıklamada ise Fransa’daki Dev-Gençlilerin “EDA’YI YAŞATACAĞIZ!” şiarıyla süresiz dönüşümlü açlık grevi yapma kararı aldıkları belirtildi.
Fransa Dev-Gençlilerin eylem programı 13 Kasım’da başladı. Deniz Şahin 13 Kasım’da başladığı ve 1 hafta yapacağı açlık grevini 20 Kasım’da bir başka Dev-Gençliye devredecek.

Sosyal ağlarda paylaşın