Avusturya Devleti Hatime Azak’ı Tutukladı
HATİME AZAK’A ÖZGÜRLÜK!

Avusturya Halk Cephesi tarafından bugün yapılan bir açıklamayla, Avusturya Anadolu Federasyonu’nun yöneticilerinden Hatime Azak’ın bugün Viyana’da tutuklandığı duyuruldu.
Bu konuda yapılan açıklamada şöyle deniliyor:
“Hatime Azak, 23 Kasım’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da tutuklandı.
Azak, sabah saatlerinde, bürokratik işlemleri için gittiği Yabancılar Şubesi’nde tutuklanarak Viyana’da bir hapishaneye gönderildi.

Avusturya polisi ve yargısı tarafından, Hatime Azak’ın tutuklanma gerekçesi hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil.
Ancak gerekçe ne olursa olsun, bu tutuklama, Avrupa emperyalistlerinin devrimcilere yönelik uyguladıkları terörün bir devamıdır.

Avrupa emperyalistleri ve Avusturya devleti, devrimcilik yapmayı “suç” haline getirmeye çalışıyorlar.
Devrimcilere yönelik yasal ve keyfi zorbalıklarıyla, bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Bir kez daha ilan ederiz ki; hiçbir Halk Cepheli yılmayacak, onların baskıları nedeniyle teslim olmayacak.

Avusturya, uzun zamandır Hatime Azak’ın haklarını gasp etmekte, pasaport, kimlik, oturum ve benzeri tüm işlemler konusunda zorluk çıkarmaktaydı. Hatime Azak’ın halen bir pasaportu, ikametgahı yoktu ve Avusturya polisi, resmi makamları, bu konuda şu ana kadar her türlü zorluğu çıkardılar.
Azak, bu sorunun çözümü için, bizzat RESMİ KURUMLARIN VERDİĞİ bir randevusuna gittiğinde tutuklanmıştır. Bu bile, tutuklamanın bir devlet terörü olarak uygulandığını göstermeye yeter. Konu ne olursa olsun, tutuklanması için bir neden yoktur.
Avusturya devletine sesleniyoruz;
Bu baskılarını karşısında sessiz kalmayacağız.
BU KEYFİ TUTUKLAMAYA DERHAL SON VERİN.

HATİME AZAK DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR.DEVRİMCİLİK YAPMAK SUÇ DEĞİLDİR!
HATİME AZAK’A ÖZGÜRLÜK!

Not: Tutuklamaya ilişkin yeni bilgiler geldikçe onları paylaşmaya devam edecek; tutuklamaya karşı yapılacak protestolarla ilgili bilgileri de ayrıca duyuracağız.”

Sosyal ağlarda paylaşın