Garibe Gezer davasında kovuşturmaya gerek yok kararı verildi.

Kandıra hapishanesinde işkence ve tecavüze uğradığını duyurduktan sonra, 9 Aralık 2021’de ise resmi makamlarca intihar ettiği açıklanan Garibe Gezer’in ölümüyle ilgili “kovuşturmaya yer yok” karar verdi.

Karara tepki gösteren Gezer’in avukatları, işkenceye dair görüntüleri açıklayacaklarını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Garibe Gezer’in ölümüne ilişkin 22 Kasım Salı günü, Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “Garibe Gezer’in ölümünde herhangi bir kimsenin kast veya kusurunun bulunduğuna dair kamu davası açmaya yeter delil elde edilemediği” gerekçesiyle kovuşturmaya yer yok kararı verildi.

Halka adalet yok! Hiç bir yerde hiç bir konuda! Bir kadın tutsak, tecavüze uğradığını, işkenceye uğradığını duyuruyor, defalarca hem de… daha sonra kadın hücresinde ölü bulunuyor.
İntihar olduğu söyleniyor. Garibe Gezer’in canına kıydığı doğru olsa bile yaşananın adı katliamdır. İşkence ile, tecavüz ile yarattıkları sonuçtur. Uğradığı saldırılar ile ilgili hiç bir şey yapmayan faşist yargı ölümünün ardından soruşturmaya gerek yoktur kararı alıyor.


Adalet için direnmekten, adaleti söke söke almaktan başka çare bırakmayan faşizmin kendisidir. ADALETSİZLİKTİR! Adaletsizlik varsı her türlü yöntemle direnmek haktır. Başka Garibeler olmaması için…

Sosyal ağlarda paylaşın