AKP FAŞİZMİ DİRENİŞ VE ZAFER KARŞISINDA BİR KEZ DAHA ACİZLİĞİNİ GÖSTERDİ…

TAYAD’LI AİLELER‘in  ölüm orucu direnişcisi Gökhan Yıldırım”ın tutuklanması ile ilgili acıklamasını yayımlıyoruz…

ÖLÜM ORUCU DİRENİŞÇİSİ GÖKHAN YILDIRIM’I
HİÇBİR GEREKÇE VE KARAR GÖSTERMEDEN TUTUKLADI

GÖKHAN YILDIRIM SERBEST BIRAKILSIN!

Evladımız Gökhan Yıldırım 22 Kasım günü diş tedavisi için gittiği doktor dönüşü evinin önünde bekleyen siyasi polis tarafından işkence ile gözaltına alınmıştır. İlk önce İstanbul (Vatan) Siyasi Şube’ye ve daha sonra da tutuklanarak Silivri (Marmara) Kapalı Hapishanesi’ne götürülmüştür.

Gökhan Yıldırım 6 Eylül 2022 tarihinde ölüm orucu direnişi ve bu direniş etrafında gelişen mücadeleyle 6 ay infaz ertelemesi kararı ile tahliye edildi. Yani infaz ertelemesinin dolmasına daha aylar vardır.

Ve yeni bir ATK-doktor raporu yokken verilen bu karar hukuksuzdur. Bu karar, zorbalık örneğidir ve bir saldırıdır. AKP faşizmin acizliğinin, korkaklığının ve çürümüşlüğünün en somut göstergesidir.

Ortada yeni bir karar yokken Tekirdağ ilgili savcılığınca tutuklama kararı çıkarılması kendi yasalarının dahi artık yok hükmünde olduğunu ve dayatılan bu adaletsizliğe karşı direnmenin hak olduğunu bize göstermiştir.

AKP faşizmi tüm halka adaletsizliği kanıksatmak istiyor. Adaletsizliği kanıksamayacağız. Kanıksamamak için direnecek, adaletsizliğe teslim olmayacağız. Adil yargılanma hakkımız için, hasta tutsakların özgürlüğü ve sağlık hakları için, hapishanelerde kitap yayın, sohbet ve tüm haklar için evlatlarımızla omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz.

ÖLÜM ORUCU DİRENİŞÇİSİ EVLADIMIZ GÖKHAN YILDIRIM SERBEST BIRAKILSIN!

YAŞASIN DİRENİŞ YAŞASIN ZAFER!

TAYAD’LI AİLELER

23.11.2022

Sosyal ağlarda paylaşın