Anadolu Alevi Hareketi Helin Bölek Açıklaması: ”Hepimize örnek oldu. Önder oldu…”

Grup Yorum emekçisi Helin Bölek’in ölüm orucunun 288. gününde şehit düşmesi üzerine Anadolu Alevi Hareketi bir açıklama yayınladı:

Grup Yorum Üyesi Ve Ölüm Orucu Direnişçisi Helin Bölek Yıldızlara Yürüdü

Onlar sadece halkın türkülerini söylediler.  Bunun için büyük zalimliklere karşılaştılar.  İşkencelerden geçirildiler. Tutsak edildiler. Başlarına ödüller konuldu. Vur emri ile arandılar.  Kulakları patlatıldı. Parmakları kırıldı. Bütün. Müzik aletleri defalarca parçalandı.  Üretimlerini yaptıkları İdil Kültür Merkezi bir yılda 13 kez basıldı talan edildi. Ama susmadılar. Halk için vatanları için üretmeye ve söylemeye devam ettiler. Onlar devam ettikçe faşist katiller baskılarını artırdı.

Başka yol kalmayınca bedenlerini açlığa yatırdılar.  O da yetmediğinde Ölüm Orucuna başladılar.  Faşizmin,  onlara asla diz çöktüremeyeceğini bir kez daha gösterdiler.

Ve bu mücadelede Helin Bölek bugün yıldızlara yürüdü.

Hepimize örnek oldu. Önder oldu. Anadolu’nun yiğit kadınlarının yenilmez olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kadını ile erkeği ile Anadolu halklarının artık tiksinilen bu alçak bu vatan haini sürüsünü ülkemizden söküp atacağımızı dosta düşmana bir kez daha ilan etti.

Başta sömürü ve zulme karşı ihtilalci geleneğe sahip biz Alevi Halkı olmak üzere Anadolu muzun tüm halkları Helin’imizin gösterdiği yolda yürümekte tereddüt etmeyecektir. Buna inancımız tamdır.  Ve biz halkın onurlu damarı devrimciler en önde yürümeye ve Helin’in gösterdiği yolda halkımıza önderlik etmeye and içeriz.

Anadolu Alevi Hareketi olarak, Alevi Halkımızı ve tüm Anadolu halklarını yarın Armutlu Mahallesinde cenazeye katılmaya çağırıyoruz.

Helin Bölek Ölümsüzdür

Helin Bölek ‘ İn Katili AKP Faşizmidir

Katiller Halka Hesap Verecek

Avrupa Anadolu Alevi Hareketi

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.