Anti-Emperyalist Cephe Yunanistan Açıklaması: ”SÖZ VERİYORUZ SANA HESABINI SORACAĞIZ!”

Grup Yorum emekçisi Helin Bölek’in ölüm orucunun 288. gününde şehit düşmesi üzerine Yunanistan Anti-Emperyalist Cephenin yayınlamış olduğu açıklama:

Açlık Grevinde Olan Grup Yorum Üyesi Helin Bölek Yoldaşımız Şehit Düştü

“Uyu devrimin kızıl kardeşi.

Üzülme… gözlerimiz birazcık kızardı diye.

Ağlamaktan değil, öfkeden ve gece nöbetlerinden, ilk siperin gece nöbetlerinden, yani hep senin olduğun yerden, yani senin düştüğün yerden.

Sen rahat uyu yoldaş…”

(Yannis Ritsos’un Ilektra Apostolou’ya yazdığı şiirinden)

Bu sabah açlık grevinde olan grup yorum elemanı Helin Bölek yoldaşımız Armutlu Direniş Evinde yaşamını yitirdi. Yoldaşımız 288. gününde 28 yaşında şehit düştü. Türkiye halklarını ve devrimcilerini susturmaya çalışan faşist AKP düzenine karşı direnerek şehit düştü. Grup Yorum’un açlık grevine girdiği meşru talepleri olan konser yasaklarının kalkması, İdil Kültür Merkezinin basılmaması, grubun tüm üyelerinin özgür bırakılması ve terör listelerinden çıkarılmaları için direndi ve şehit düştü.

Özgürce, tutuklanmadan, işkence görmeden türkülerini söyleyebilmek için şehit düştü. Bedeni halkın sınıfsal savaşının sesi; sömürülenlerin, işçilerin, gençlerin, mültecilerin, politik tutsakların, devrimcilerin, anti-emperyalistlerin, enternasyonalistlerin ve dünyanın tüm gerillalarının sesi oldu.

Bu yüzden katilleri ne kadar isteseler de, ne onun ne de Grup Yorum’un sesini kısamazlar. Çünkü 40 senedir saldırılarla, baskılarla, hapislerle, işkencelerle onları durdurmayı başaramadılar. Çünkü Grup Yorum halktır. Halkı örgütler, eğitir ve mücadeleyi büyütür. Halkla olan bu bağı, türküleri; direnenlerin marşı, grevlerin, eylemlerin, direnen halkın, işçilerin mücadelesini anlatan türkülerdir.

Sesi her zaman aramızda olacak. Sesi mücadelemizin güzel ve zor anlarında yanımızda olacak. Çünkü Helin Bölek yoldaşımız ifade özgürlüğü için; faşizme, emperyalizme ve halklarının sömürüsüne karşı hayatını feda etti. İnanç ve sabırla yeni dünyayı, yeni insanı inşa etmek için fedakarlık yaptı.

Ve tarihe böyle yazılacak…

MÜCADELEYE ADANMIŞ BİR CAN!

SÖZ VERİYORUZ SANA HESABINI SORACAĞIZ!

HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

HELİN BÖLEK ÖLÜMSÜZDÜR!

ÖLÜM ORUCUNUN 291. GÜNÜNDE OLAN İBRAHİM YOLDAŞA GÜÇ GÖNDERİYORUZ!

ANTİ-EMPERYALİST CEPHE YUNANİSTAN

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.