HDP’den Helin Bölek İçin 3 Günlük Çağrı

Helin Bölek’in ölümü, beyinleri ve yürekleri sarsan bir etki bıraktı.
Halkın çeşitli kesimleri, Helin Bölek’i anmak için çağrılar, etkinlikler yapıyor.
HDP Örgütlenme Komisyonu tarafından da bir çağrı yapılarak, 3 gün süreyle anma eylemleri yapılması istendi.
HDP çağrısında, 3 gün süreyle saat 20:00’de balkonlarımızda, pencerelerimizde mumlar yakarak, Grup Yorum türküleri eşliğinde HelinBölek’i anma ve ölüm orucu direnişçilerine sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Örgütlenme Komisyonu tarafından il ve ilçe örgütlerine bu konuda bir genelge gönderildi. Genelgede ölüm orucunda şehit düşen Helin Bölek’in anılması için şöyle denildi:

“Ölüm orucunun 288’inci gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i saygı ve minnetle anıyoruz. Başta ailesi olmak üzere Grup Yorum üyelerine, direnen bütün kadınlara ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz. Halklarımızın, bütün il ve ilçe örgütlerimizin, PM ve MYK üyelerimiz ile Parti üyelerimizin, akşam saat 20:00’da yaptığımız kayyım protesto eylemlerinde üç gün boyunca Helin Bölek’i anmak için balkon ve pencerelerinde mum yakmaları ve Grup Yorum şarkıları çalmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz.”

Genelgede ayrıca , Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ve farklı gerekçelerle ölüm orucunda olan Mustafa Koçak’ın “seslerinin duyulması ve hayatlarını kaybetmeden taleplerinin karşılanması” konusunda da HDP’lilerin destek vermesi istendi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.