Altındağ’da Tekbir Eşliğinde ve Polis Gözetiminde IRKÇI SALDIRI…

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, bir kavgada 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın hayatını kaybetmesini bahane yapan ırkçı bir grup, Suriyelilere saldırdı.

10 Ağustos gecesi yaşanan saldırıda Suriyelilere ait veya öyle olduğu sanılan evler, dükkanlar, otomobiller tahrip edildi.

Özellikle Altındağ ilçesi Önder ve Battalgazi mahallelerinde yoğunlaşan ırkçı saldırılarda,  grup, “Allahu ekber” sloganlarıyla, sık sık “tekbir” getirerek yakıp yıkarken, polis başından sonuna, saldırganları himaye eden, saldırılara engel olmayan bir tutum izledi.

Denilebilir ki, saldırı, polis gözetiminde gerçekleştirildi.

Battalgazi Mahallesi’ndeki saldırıda, ırkçı güruh, iş yerlerine girip eşyaları dışarıya çıkartarak eşyaları ateşe verdiler.

Saldırıyı Seyreden, Saldırganlara Yol Gösteren Polis

Polis, uzun süre sonra, ırkçı saldırının gerçekleştiği mahallelere TOMA ve zırhlı akrep araçlarıyla geldi. Mahalleye çevik kuvvet sevkedildi. Fakat yoksul gecekondu mahallelerinde, halka karşı terör estiren, hele ki bir “eylem” sözkonusu ise, tazyikli sularla coplarla halka saldıran polis, ırkçı saldırının olduğu gece çok sakindi. Saldırganların ellerini kollarını sallayarak dağılmalarını seyretti. Hatta videolarda açıkça görüldüğü gibi, saldırganlara “siz şurdan gidin, siz de şurdan gidin” diye yol bile gösteriyordu. 

Polis güçleri, mahallede kalmayıp, bir süre sonra ayrıldılar. Ankara Valiliği gece saat 00.40’ta yaptığı açıklamada, olayların sona erdiğini belirtti.

Suriyeliler Mahalleyi Terkediyor!

Saldırının gerçekleştiği gün, bazı Suriyeliler otobüslerle mahalleden tahliye edildiler.

Saldırıdan sonraki gün de, ellerinde valizleriyle, eşyalarıyla bir çok Suriyeli ailenin mahalleyi terk ettiği görüldü.

Sosyal ağlarda paylaşın