İngiltere’de Yozlaşmaya ve Çeteleşmeye Karşı Futbol Turnuvası Final Sonladırıldı

İngiltere’de futbolun halklaşmasına örnek teşkil edecek “Yozlaşmaya ve Çeteleşmeye Karşı Futbol Turnuvası” yapıldı. Bu sene ikincisi yapılan futbol turnuvasına toplamda 8 takım katıldı. Aslında turnuva ismi verilmiş olsa da bu bir lig. Bu lig tam 10 takımdan oluşuyor. Her hafta 4 maçın yapıldığı Pazar günleri halkın katılımıyla eğlenceli bir ortama dönüşüyor. Kapitalizmin milyar dolarlık bütçeleri ile insanların beynini kontrol etmeye çalıştığı futbol liglerinin aksine bu ligin tek farkı halkın kendi ligi olması.

Pir Sultan Kültür Merkezi ve Kulüpler Birliği’nin ortaklaşa organize ettiği futbol turnuvasında Pazar günleri içilen çaylar, paylaşılan lokmalar var. Bu ligin tek sponsoru var o da HALK.

Her hafta yapılan 4 maçın sonunda puanı en yüksek 4 takım play-of’a kaldı.

Play-of’ta yapılan eşleşmeler sonucu yapılan maçları toplamda 150 kişi izledi. Halkın futbolunun şampiyonunun belirleneceği maçlar heyecanla izlendi. 6 ağustos Cuma günü yapılan maçların sonunda lig şampiyonunun belirlendiği finalde Zaza spor ve MEHMETCİK spor karşı karşıya geldi.

Heyecan dolu maçın galibi MEHMETCİK spor maçı penaltılarda kazanmayı başararak lig şampiyonu oldu.

Turnuva boyunca yozlaşmaya, çeteleşmeye karsı gençleri bilgilendirmeyi amaçlandı.  Gençler dostluk, kardeşlik, birlik, beraberliğe çağrıldı ve futbolun buna yardımcı olması gerektiği anlatıldı. Bunların yanında paylaşımın önemi  ve kendi kültürümüzün değerlerimizin ve buradaki kurumlarımızın bu konuda önemi anlatıldı.

Güzel ve neşeli anların yaşandığı turnuva, pandeminin tüm stresine  karşı küçük ama başarılı bir  etkinlik oldu. Enfild belediye başkanında  final maçına katılarak gençleri ödüllerini verdi.

Bu sene ikincisi yapılan turnuva geçen senekinin eksiklerini tamamladı. Geçen seneye oranla daha başarılı olduğu gözlemlenen turnuvanın bu seneki eksikleri de seneye yapılacak turnuvada tamamlanacak. “Her sene gelişip, büyüyerek, futbolda da ustalaşacağız” diyen organizatör Pir Sultan Kültür Merkezi ve Kulüpler birliği, futbolun halkın sporu olması yolunda atılan bu anlamlı adımda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu…

Sosyal ağlarda paylaşın