Kolombiya Devlet Başkanı’nın Helikopterinin Vurulmasını FARC Üstlendi

İki ay önce, 15 Haziran’da Kolombiya’da bir askeri tugaya karşı bombalı bir eylem gerçekleştirilmiş, ardından 25 Haziran’da da Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque Marques’in içinde bulunduğu helikopter vurulmuştu.

Her iki eylem de yapılan bir açıklamayla FARC’ın silah bırakmayı reddederek savaşı sürdürme kararı veren Magdalena Medio Bloku tarafından üstlenildi. Açıklamada, yine Haziran ayı içinde ABD Askeri Üssü’ne yönelik de bir eylem gerçekleştirildiği bildirildi. 

FARC Magdalena Medio Bloku tarafından yapılan açıklamada,

Kolombiya Ordusu’nun 30. Tugayı’na, ABD Askeri Üssü’ne ve Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque Marques’e yönelik silahlı eylemlerin kendi savaşçıları tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada; 15 Haziran’da 30. Tugay’a yönelik eylemin bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiği vurgulanırken, devlet başkanına yönelik eylem hakkında da şu bilgi verildi:

FARC Magdalena Medio Bloku gerillaları, aldıkları bir istihbaratı değerlendirerek, yaklaşık bir aylık hazırlık sonrası, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque’a yönelik eylemi gerçekleştirdiler. Ivan Duque’un helikopterinin ineceği pistin yakınlarına mevzilenen gerillalar, Devlet Başkanı Ivan Duque’un içinde bulunduğu helikopteri vurdu. Pervanesinden darbe alan helikopter, alandan uzaklaşarak başka bir noktaya zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

FARC Magdalena Medio Bloku sözcüsü tarafından yapılan açıklamada eylemlerin devam edeceği belirtildi..

Sosyal ağlarda paylaşın