Saraçhane’de İşten Çıkarmalara Karşı Eylem: “Meslek hastalığı işten çıkarma nedeni olamaz!”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan dört işçi, meslek hastalığına yakalandıkları raporu verildiği için işten atıldılar. Çeşitli meslek hastalıkları olan 30’a yakın işçinin de aynı şekilde işten atılmakla yüzyüze oldukları belirtiliyor.

İşten çıkarılan dört belediye işçisi için 10 Ağustos’ta  Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde bir eylem gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Çalışanları Derneği’nin çağrısı ile gerçekleştirilen eylemde meslek hastalığının işten çıkarma gerekçesi yapılamayacağı belirtildi. 

Eylemde yapılan açıklamada işten çıkarılanlardan Bahadır Öcalan’ın durumuna vurgu yapılarak şöyle denildi:

“Bugün burada, İBB için çalışırken meslek hastalığına yakalanan işçilere gerçekleştirilen kıyımı protesto etmek için bir araya geldik.

İBB’ye bağlı İSPER iştirakinde en az dört personel, meslek hastalığı raporu olması sebebiyle işten atıldı. Benzer durumda olan 15 civarında çalışan, endişeyle işten atılmayı bekliyor. İBB’nin farklı iştiraklerinde bu sayının 30 kişiyi aştığı duyumu var.

… AKP’nin sömürüp sakat bıraktığı işçiyi, sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir siyaset anlayışı işten çıkartmıştır. İşçinin sağlığını yitirmesine neden olan sorumlular hem hukuki hem de cezai açıdan neden oldukları sonuçların bedelini ödemelidirler. Nitekim, bu konuda açılacak maddi ve manevi tazminat davalarının yanı sıra sorumlular hakkında suç duyurularında da bulunacağız.

… Eğer Pazartesi sabahı arkadaşımız Bahadır Öçalan işine halen dönmemiş olursa, bekleyişimize buradan devam edeceğiz ve dernek üyemiz işe alınana kadar İBB binası önünden ayrılmayacağız.”

Sosyal ağlarda paylaşın