Almanya’nın Saldırı Gerekçesi: Kırmızı Bülten! Bir Devrimci Daha Tutuklandı

Almanya, herhangi bir kimlik kontrolünde eğer önüne gelen bir devrimci ise, ve eskaza onun hakkında tarihin birinde bir “kırmızı bülten” yayınlanmışsa, bu “bahaneyi” ne yapıp edip kullanıyor.
Son olarak, Avusturya Anadolu Federasyonu yöneticisi Hatime Azak, aynı gerekçeyle tutuklandı.


Azak, 21 Ağustos sabahı, yolculuk yaptığı trende Almanya’da yapılan kontrol esnasında, “hakkında faşist Türkiye Devletinin kırmızı bültenle aranması var” gerekçesiyle, gözaltına alındı.
Hatime Azak, Avusturya’da her gün ortada, her gün dernekte..
Orada söz konusu olmayan kırmızı bülten, nedense Alman emperyalizminin elinde hemen bir tutuklama gerekçesine dönüşüyor.
Hatimez Azak, kırmızı bülten gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra, 22 Ağustos öğlen saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Azak, Münih yakınlarındaki hapishaneye götürüldü.
Avusturya Anadolu Federasyonu’ndan açıklama:


Avusturya Anadolu Federasyonu tarafından Hatime Azak’ın tutuklanması üzerine “Hatime Azak’a Özgürlük!” başlığıyla bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, “Alman devleti devrimcilere saldırarak Türkiye faşizminin suçlarını ortak olmaya devam ettiği “vurgulanarak şöyle denildi:

“Alman devleti, Türkiye oligarşisi ile olan sömürü ve çıkar ilişkileri nedeniyle devrimcilere saldırıyor.
Avrupa emperyalizminin yabancılaşmaya, yozlaşmaya, ırkçılığa, uyuşturucuya, fuhuşa, kumara karşı mücadele eden devrimcilere saldırması ne ilktir nede son olacaktır. Hatta öyle bir hal almıştır ki Türkiye
faşizmi ile yarışır hale gelmiştir. Oturum iptalleri, dernek ve ev baskınları, gözaltılar, tutuklamalar, sınırdışılar, tehdit ve şantajlar emperyalistlerle özdeşleşmiştir.”
Açıklamanın devamında Hatime Azak’ın halen AÇLIK GREVİNDE olduğu da belirtilerek, Azak’ın tutuklanmasındaki hukuksuzluk şöyle anlatıldı:
“HATİME AZAK… Avusturya’da yaşayan, siyasi iltica pasaportu bulunan, yıllardır AVUSTURYA ANADOLU FEDERASYONU yöneticiliği yapan bir devrimcidir.
Bütün bunlar bilinmesine rağmen faşist Türkiye devleti istedi diye keyfi bir şekilde gözaltına alınıp tutuklanmıştır.
Gözaltına alındığı andan itibaren açlık grevinde olan Hatime Azak derhal serbest bırakılmalıdır!”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.